image

Mikael Konttinen ja Suvi Aalto

Säveltäjä, laulaja Matti ”Fredi” Siitosen euroviisukarsintoihin lähettämä tuore laulu on ilmestynyt ja jaettu juuri radioasemille. Siitosen ja Lauri Hämäläisen säveltämän Musiikin voima -nimisen kappaleen esittävät Mikael Konttinen ja Suvi Aalto. Siitonen on itse todellinen euroviisujen veteraani oltuaan mukana esiintyjänä loppukilpailussa vuosina 1964 ja 1976 sekä säveltäjänä 1979.

– Seuraan yhä euroviisuja aktiivisesti kuten musiikkimaailmaa muutoinkin. On ollut hienoa nähdä, kuinka hyville lauluille on annettu jälleen entistä enemmän sijaa kilpailussa, Siitonen toteaa.

Siitonen osallistui tänä vuonna pitkästä aikaa myös itse Suomen euroviisukarsintoihin. ”Musiikki on kaikkien aarre yhteinen. Kasvun henkisen se voi nyt aloittaa”, todetaan hänen sanoittamassaan laulussa.

– Musiikin voima -laulu on perinteinen iskelmä, jossa pääpaino on tarttuvalla ja helposti korvaan jäävällä melodialla ja suomenkielisellä sanoituksella. Laulu kertoo siitä, kuinka tärkeää musiikki on ihmisille ja kuinka paljon iloa se tuo arkeen, Siitonen kertoo.

Siitosen kappale ei yltänyt loppukarsintaan, jossa vei voiton Aksel Kankaanrannan esittämä Looking Back.

– Pidän Kankaanrannan kappaleesta ja sen tunnelmasta. Oli myös jännittävää katsoa hänen esiintymistään, sillä näen hänen hahmossaan monella tavoin oman itseni saman ikäisenä. Olin 24-vuotias, kun nousin Wienissä lavalle Varjoon – suojaan -kappaleella, eli vain pari vuotta vanhempi mitä Aksel on nyt.

Siitonen esiintyy yhä konserteissa säännöllisesti. Lisäksi hän tekee sävellys- ja sanoitustyötä aktiivisesti.

– Minulla on valmiina suuri määrä lauluja, mutta eihän nykyisin levyjä enää julkaista samalla tavoin kuin vielä vuosia sitten. Tämä on harmi, koska monien artistien ja laulujentekijöiden musiikkia jää nyt paljon työpöydän laatikoihin piiloon, eivätkä ne koskaan tavoita kuulijoita. Halusinkin julkaista Musiikin voima -kappaleeni sen vuoksi digitaalisena nyt itse, Siitonen toteaa.

 Musiikin voima YouTubessa: https://youtu.be/gZ_mfDHQxow