5

5

Kuva: Mitja Harvilahti

Kuulijoiden mielet räjäyttäviin kokemuksiin tähtäävän Waltarin Global Rock -albumi ilmestyy 20.3.2020. Levyä edeltää helmikuun 7. päivä julkaistava Skyline-single, jolla kuullaan vierailijana Bomfunk MC’s -yhtyeen Raymond Ebanksia.

Helsingissä vuonna 1986 perustettu Waltari on koko reilun 30-vuotisen olemassa olonsa ajan suhtautunut rock-musiikkiin suurella intohimolla ja punk-asenteella, jossa turhia kuvia ei kumarreta eikä raja-aitoja kunnioiteta. Neljätoista albumia julkaissut yhtye on toiminut esikuvana monelle niin koti- kuin ulkomaisellekin yhtyeelle, tehnyt uskollisesti omannäköistään musiikkia raja-aidoista välittämättä ja raivannut ensimmäisten joukossa suomimetallille reittejä Eurooppaan helpottaen Nightwishin ja Children of Bodomin kaltaisen bändien matkaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kärtsy Hatakan luotsaama Waltari haluaa olla elävä todiste siitä, että rockbändi voi ottaa musiikkiinsa ikuisesti uusia vaikutteita eikä koskaan henkisesti sammaloitua. Maaliskuun 20. päivä julkaistava Global Rock-albumi tarjoaakin jälleen raikkaan ja monipuolisen otoksen uutta rock-musiikkia.

“Rock on asenne, kyltymätön halu leikkiä elämän kanssa, loppuun asti! Se on se maailma, johon Waltari syntyi. Musta on edelleen ihan cool laittaa meikit naamaan ja pysyä lainsuojattomana”, summaa Waltarin keulakuva Kärtsy Hatakka yhtyeen filosofiaa.

Aleksanteri Kuosan tuottama Global Rock -albumi sisältää kolmetoista uutta Waltari-kappaletta, joilla kuullaan myös yllättäviäkin vierailijoita. Albumin seuraavana singlenä perjantaina 7.2. julkaistavalla Skyline-kappaleella kuullaan Kärtsy Hatakan ja räppäri Raymond Ebanksin vuoropuhelu. Suomessa ja Yhdysvalloissa äänitetyn albumin muita vierailijoita ovat mm. Kwan-solistina tutuksi tullut Mariko Pajalahti kappaleessa Sand Witch, Los Angelissa asuva suomalaistuottaja Narinder Singh kappaleessa The Way, ja monista tv:n musiikkiohjelmista tuttu laulaja Johanna Försti kappaleessa Boots. Mukana ovat myös Beats And Styles -yhtyeestä tuttu Jaakko Manninen, joka on ollut mukana kirjoittamassa Had It All -kappaletta ja No Sacrifice -kappaleeseen sämplet taituroinut Ari Pulkkinen, jonka meriitteihin lukeutuu mm. Angry Birds -pelin teemamusiikin säveltäminen. Leyvltä on jo aiemmin julkaistu singleinä The Way sekä Postrock.

Eurooppaa kotimaanaan pitävä Waltari keikkailee yhä aktiivisesti. Vuonna 2019 yhtye kiersi heinäkuussa Englantia yhdessä jenkkiläisen Mushroomheadin kanssa ja syys-lokakuussa oli vuorossa kymmenessä eeri maassa vieraillut Euroopan-kiertue yhdessä Dog Eat Dogin kanssa.  Suomessa Waltari nähdään jälleen tänä vuonna. (Katso tähän mennessä julkistetut keikat alta)

Muun muassa Rammsteinin yhdeksi suosikkibändeistään nostaneen Waltarin levyjä on julkaistu niin Euroopassa, Amerikassa, Japanissa kuin Venäjälläkin.  Suomessa lukuisia Top 10-sijoituksia kahmineen Waltarin uran kohokohtiin kuuluu mm. esiintymiset Euroopan isoimmilla festareilla (mm. Roskilde perättäisinä vuosina 1994 ja 1995 sekä Wacken vuosina 1997 ja 2015) ja Suomessa toteutetut poikkitaiteelliset tuotannot: Suomen Kansallisoopperassa vuosituhannen vaihteessa esitetty, Jorma Uotisen koreografiaan sävelletty Evankeliumi-musiikkiteos, Avanti!:n kanssa Helsingin Juhlaviikoilla vuonna 1995 esitetty Yeah! Yeah! Die! Die! –esitys sekä Gallen-Kallelan teoksiin perustuva, vuonna 2015 kantaesityksensä saanut Symposion.

WALTARI on:

Kärtsy Hatakka: laulu, basso, ohjelmointi ja koskettimet

Antti Kolehmainen: kitara, laulu ja sello

Kimmo Korhonen: kitara ja murina

Sami Yli-Sirniö: kitara

Jani Hölli: koskettimet ja ohjelmointi

Jariot Lehtinen: kitara

Ville Vehviläinen: rummut

Linkit:

WEBSITE www.waltariband.com

FACEBOOK www.facebook.com/

TWITTER https://twitter.com/WaltariOfficial

INSTAGRAM http://www.instagram.com/waltariofficial

SPOTIFY https://artists.spotify.com/c/artist/61uUpA7uQbkfYhl3oG3ZDv/profile

WIKIPEDIA https://en.wikipedia.org/wiki/Waltari

YOUTUBE http://www.youtube.com/user/waltariofficial