musapattilevyn_kansi_0102-01-9900000000079e3c

musapattilevyn_kansi_0102-01-9900000000079e3c

Mimmit-yhtyeen uusi, lapsille tehty laulu ”Suomi/Finland” kertoo Suomesta molemmilla kotimaisilla kielillä. 

Vuosi sitten itsenäisyyspäivän aikoihin minusta alkoi tuntua, että tarvittaisiin uusi, lapsille sopiva laulu Suomesta, kertoo Mimmit-yhtyeen lauluntekijä Pauliina Lerche.

Halusimme tuoda esille miten moninainen Suomi on ja tehdä lapsille oman Suomilaulun, jossa tuodaan esille lapsille tärkeitä asioita Suomesta. Mimmeille on tärkeää myös Suomen upea luonto, kaikkine vuodenaikoineen, jatkaa Mimmit-duon toinen jäsen Hannamari Vallila.

Suomen itsenäisyys on meille erityisen tärkeää, koska ukkimme kaatui Jatkosodan viime hetkillä Karjalan kannaksella, kertovat Pauliina ja Hannamari.

”Suomi/Finland” on myös Mimmit på svenska- kokoonpanon ensimmäinen julkaisu. Ruotsiksi Mimmit-lauluja esittävät Daniela Fogelholm ja Nina Palmgren.

Mimmit-yhtyeen uusi TV-sarja Mimmit Musapatti alkaa MTV3-kanavalla helmikuussa 2020. Mimmit tekevät keväällä myös mittavan konserttikiertueen ympäri Suomea sekä suomeksi että ruotsiksi.

Mimmit on yksi Suomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä. Mimmit ovat tehneet yli 600 konserttia Suomessa ja ulkomailla ja julkaisseet kuusi levyä. Mimmit-animaatiot on myyty 40 maahan ja Mimmit-lauluja on julkaistu myös Saksassa.

”Suomi/Finland”- laulun on kääntänyt ruotsiksi Pasi Hiihtola.

Linkki Suomi/Finland animaatioonhttps://youtu.be/bIP5GZhKqWg