nakymalogo19.907x0-is

Vuoden 2019 Näkymä-ympäristötaidenäyttelyn teema on Kelaa hei.! Akaassa kesällä nähtävä näyttely ja tapahtuma ottaa tänä vuonna askeleen rokimpaan suuntaan ja kannustaa yleisöä itsenäiseen ajatteluun.

Osana Näkymää järjestetään sarjakuvakilpailu 15–25 –vuotiaille nuorille. Kelaa hei! Ajattele rokimmin, ajattele ympäristöäsi! -kilpailussa etsitään ympäristöteemaista sarjakuvaa, josta tehdään julkinen sarjakuvateos Toijalan rautatieaseman piha-alueelle. Kilpailun palkinto on 1000 euroa.

Kilpailuaikaa on 10.5.2019 saakka ja voittajateos julkaistaan Näkymän avajaisissa lauantaina 15. kesäkuuta 2019.

Kilpailutyö voi olla 4-12 ruudun sarjakuva, joko jatkuvajuoninen tarina, tai se voi koostua vaikka kolmesta neljän ruudun sarjakuvastripistä. Teos voi olla myös sanaton kuvasarja, tai muulla, vapaalla omaperäisellä tyylillä tehty tarina. Ainoa rajoitus on tehdä sarjakuvaruudutus tai ruuduton piirrosala vaakasuoraan tasakorkuisena.

Kilpailusarjakuvat tulee lähettää 10.5. mennessä sähköpostiliitteenä osoitteeseen nakyma@akaa.fi. Viestin otsikoksi on laitettava ”Sarjiskilpailu19”.

Sarjakuvakilpailun järjestävät TaideAkaa ry, Akaan kaupunki ja Akaan Seudun Osuuspankki.

Kalevalan kuvittaja saapuu Näkymään

Kilpailun lisäksi Näkymä 2019 –näyttely koostuu Nahkialanjärven puistomaisemaan sekä Toijalan rautatieasemalle tulevista näyttelyistä. Asemalla nähdään ympäri vuoden vaihtuvia näyttelyitä osana Näkymän tapahtumakokonaisuutta. Näkymä-taiteilijoiden joukossa nähdään palkittu sarjakuvapiirtäjä ja kuvataiteilijaSami Makkonen, joka on luonut uraa Yhdysvalloissa. Hänen viimeisimpiin töihinsä kuuluu sarjakuvasovitus Kalevalasta.

Näkymän kuraattorina toimii sarjakuvataiteilija, kulttuurituottaja Jaana Suorsa. Näyttely järjestetään Akaassa nyt jo 17. kerran, ja sen järjestävät TaideAkaa ry ja Akaan kaupunki yhteistyökumppaneineen.

www.akaa.fi/nakyma

http://samimakkonen.com/