sisaret

Vuoden 2019 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon on voittanut yhdentoista tekijän sarjakuva-albumi Sisaret 1918.

Ansioituneen albumin tekijöitä ovat Warda Ahmed, Mari Ahokoivu, Ainur Elmgren, Reetta Laitinen, Annukka Leppänen, Reetta Niemensivu, Emmi Nieminen, Elina Ovaskainen, Hannele Richert, Aino Sutinen ja Tiitu Takalo.

Valitsija, palkittu valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemi kuvailee teosta seuraavasti:

”Äärimmäisen tärkeä näkökulma historiaan, joka on liian usein peitetty, vähätelty tai unohdettu. Kymmenen eri piirtäjän voimakas kädenjälki luo moniulotteisuutta ja syvyyttä suomalaisten naisten vahvoihin henkilökohtaisiin tarinoihin. Koskettava ja taidokas teos on kunnianosoitus naisten läpikulkemalle taistelulle ja historian kuvan moninaistamiselle.”

Palkinto jaettiin Tampere Kuplii Goes Academic -seminaarin yhteydessä jo kahdennentoista kerran.