gigglebug_horizontal_hires

Kikattavan Kakkiaisen tekijät ideoivat Disneylle uuden 101 dalmatialaista sarjan

Disney on juuri julkistanut Annecyn animaatio festivaalilla Ranskassa tekevänsä uuden 101 dalmatialaista -TV-sarjan, joka perustuu suomalaisten Anttu Harlinin ja Joonas Utin heille ideoimaan konseptiin. Harlinin ja Utin Gigglebug Entertainment on tunnettu Kikattava Kakkiainen tv-sarjasta.

Disney näki Kikattavan Kakkiaisen ensi kertaa vuonna 2013 ja kiinnitti huomionsa Gigglebug Entertainmentiin Pictoplasma konferenssissa Berliinissä ja Cartoon Forumissa Ranskassa. Harlinin Kakkiais-pitchaus sai heidät kiinnostumaan ja he pyysivät 2015 Harlinin ja Utin ideoimaan heille uutta näkökulmaa ja otetta Disney-klassikkoon.

“Antun ja Joonaksen jälki yhdistää sydämellisyyttä ja huumoria hienoon graafisen ulkoasuun. Gigglebug Entertainmentin menestyksekäs tarinankerronnan ja interaktiivisuuden yhdistäminen on vaikuttavaa ja Suomi onkin tunnettu luovuudesta ja innovatiivisuudesta. Tiesimme saavamme laadukkaan pitchauksen Joonakselta ja Antulta, mutta heidän ehdotuksensa onnistui silti ylittämään korkeat odotuksemme”, kertoo Orion Ross, Head of Animation & Digital / Disney Channels EMEA at The Walt Disney Company. “Kutsuimme muutaman eurooppalaisen animaatiostudion ideoimaan uutta näkökulmaa Disney-klassikoihin ja Anttu Harlinin ja Joonas Utin 101 dalmatialaista -pitchaus teki lämmöllään ja omaperäisyydellään vaikutuksen koko Disneyn tiimiin. Näimme heti sen potentiaalin ja Joonas ja Anttu antoivat ison panoksen konseptin jatkokehittelyyn. He määrittelivät tv-sarjan suunnan ja järjestivät Disneyn luovalle tiimille workshopin Helsingissä viime vuonna. Odotamme innolla yhteistyömme jatkoa Gigglebug Entertainmentin kanssa, mukaan lukien kehitystyön heidän alkuperäisideoiden kanssa. Gigglebugilla on ainutlaatuinen kyky luoda iloa pursuavaa jälkeä joka säteilee positiivista energiaa”, lisää Orion Ross.

“On hienoa, että tapamme tehdä synnyttää kansainvälisen tason lasten ohjelmia joita maailman parhaat asiakkaat haluavat. Olemme olleet Disneyllä hyvässä koulussa ja sen lisäksi että 101 Dalmatian Street on meille ylpeyden aihe, meillä on nyt myös uutta tietoa ja taitoa siitä, miten maailman ison bränditalo kehittää sarjoja”, iloitsee Anttu Harlin. “Työmme perustuu positiivisuuden jakamiseen. Suomalaisittain se usein tarkoittaa, että kerrotaan haasteista, ja miten haasteet voitetaan. Siinä on hyvät draaman ainekset. Eniten Disney on opettanut hahmovetoisuudesta ja komediasta.”

“Meillä on viisi uutta hanketta kehitteillä ja sen lisäksi jatkamme Kikattavan Kakkiaisen kanssa. Luomme perustaa vahvan pohjoismaisen lastenanimaatiostudion kasvulle. Aika siihen on nyt otollinen Suomessa”, kertoo Harlin.

101 DALMATIALAISTA TV-SARJA
Uusi 101 Dalmatian Street -sarja on saanut inspiraationsa Dodie Smithin romaanista (1956) ja Walt Disneyn elokuvasta 101 dalmatialaista (1961). Sarja perustuu Gigglebug Entertainmentin Anttu Harlinin ja Joonas Utin ideaan ja sen on kehitellyt Disneyn animaatiotiimi Lontoossa. Sarjan käsikirjoittaa Maria O’Loughlin, ohjaa Miklos Weigert ja tuottaa Oscar-voittaja studio Passion Pictures.  101 Dalmatian Street -sarjasta on tilattu tuotantoon 48 x 11 min jaksoa sekä kaksi 22 minuutin spesiaalia, jotka saavat ensi-illan Disney Channelilla vuonna 2018. “Olemme äärettömän innostuneita tästä uudesta raikkaasta otteesta Disney-klassikkoon. 101 Dalmatian Street -osoitteessa asuu suuri sadan yhden koiran perhe keskenään, ilman ihmisisäntää. Tästä syntyy suurin, sekavin ja karvaisin komedia mitä voi kuvitella”, kertoo Disneyn Orion Ross.

KIKATTAVA KAKKIAINEN JA GIGGLEBUG ENTERTAINMENT
Kikattava Kakkiainen on suurin Suomessa tuotettu lastenanimaatiosarja ja Muumien jälkeen suurin Ylen tilaama kotimainen lastenanimaatiosarja. Gigglebug Entertainmentin 52-jaksoinen tuotanto on myös vientimenestys ja se on myyty 13 maahan.

Kikattava Kakkiainen -sarja sai alkunsa vuonna 2013 ilmestyneestä mobiilipelistä ja samana vuonna Pikku Kakkosessa esitettiin 10 jaksoa Kikattava Kakkiainen -lastenohjelmaa. Sarjan luojat Anttu Harlin ja Joonas Utti perustivat Gigglebug Entertainment Oy:n ja reissasivat Euroopassa pitchaamassa Kakkiaista. Harlin käynnisti 26-jaksoisen tuotannon ennakkomyyntien siivittämänä. Keväällä 2016 yritys sai tuotannossa olevien jaksojen perusteella lisätilauksen Yleltä ja investoinnit saksalaiselta WDRmg levittäjältä sekä kotimaiselta pääomarahastolta IPR.VC:ltä.
Toinen 26-jaksoinen kausi alkoi Pikku Kakkosella elokuussa 2016. Kikattava Kakkiainen kertoo pienestä hapsenkakkiaisesta, jolla on aivan erityisen tarttuva nauru. Kakkiaisen kutsumus on piristää mököttäviä eläinystäviään Havunhelman metsässä. Uudet jaksot valmistuvat syyskuussa 2017.