c1-c4_LL_0316_fin.indd

Lucky Luke 70-vuotisjuhlajulkaisu 

Eräänä myrskyisenä iltana Lucky Luke saapuu sateen pieksämään Froggy Townin kaivoskaupunkiin, jossa hän joutuu keskelle kullankaivajien, intiaanien ja kaupunkia hallitsevan Bone-klaanin välienselvittelyä.

Mies joka ampui Lucky Luken on ranskalaisen sarjakuvataiteilija Matthieu Bonhommen upea tribuutti tänä vuonna 70 vuotta täyttävälle sarjakuvasankarille. Tämä albumi on synkempi ja realistisempi, mutta sitäkin kiehtovampi versio yksinäisen cowboyn seikkailuista.

Lucky Luke

Lucky Luken loi vuonna 1946 belgialainen sarjakuvataitelija Morris. Sarjan käsikirjoittajana toimi monta vuotta Asterixin tekijänäkin tunnettu ranskalainen René Goscinny. Morrisin kuoltua vuonna 2001 Lucky Luke -sarjaa on jatkanut ranskalainen sarjakuvataiteilija Achdé.

Lucky Luke on yksi tunnetuimmista ja menestyneimmistä belgialais-ranskalaisen koulukunnan sarjakuvista. Kaikki Lucky Luke -albumit on käännetty suomeksi.

Mies joka ampui Lucky Luken

Ilmestyy 26.10.2016, ISBN 978-952-233-982-9, 64 sivua, nid.