1395335_10151932650878290_63383109_n

Elokuussa Helsingin Suvilahdessa järjestetyllä Flow Festivalilla kierrätettiin 95 % kaikesta jätteestä, ja 30 % festivaalin sähköstä tuotettiin tuulivoimalla. Flow kompensoi päästönsä vuosittain ja on siten täysin hiilineutraali tapahtuma.

Flow Festival jatkaa entistäkin ympäristövastuullisempien toimintamallien kehittämistä, ja tavoitteet on tietoisesti nostettu korkealle. Tänä vuonna tuulivoiman osuus saatiin peräti 30 prosenttiin, vaikka Suvilahden muuttuvan alueen vuoksi tehokkaiden energiaratkaisuiden löytäminen on haastavaa. Kaikesta festivaalilla syntyneestä jätteestä kierrätettiin ennätyksellisesti 95 %.

Ympäristövastuullisuuteen pyritään niin tapahtuman suunnittelu- kuin tuotantovaiheissakin. Festivaalin hiilijalanjälki kompensoidaan uusiutuvan energian Gold Standard -sertifikoituihin hankkeisiin: tänä vuonna Kiinan Zhangbein tuulivoimaprojektiin. Itämeren suojelutyötä puolestaan tuetaan tänä vuonna yhteensä 11 868 eurolla, sillä festivaalikävijöille on annettu mahdollisuus tukea Itämeren suojelutyötä ostamalla lipun yhteyteen kahden euron hintainen Itämeri-lippu. Lipuista saatavat varat ohjataan lyhentämättömänä WWF:n Operaatio Merenneitoon.

Flow Festival pyrkii luomaan tapahtumille myös yhteisiä toimintamalleja ja on mukana Helsingin Kaupungin koordinoimassa Greening Events -hankkeessa. Flow oli hankkeen pilottitapahtuma, ja sille myönnettiin Suomen ensimmäinen Ekokompassi tapahtuma -todistus vuonna 2012.

Lue lisää Flow Festivalin ympäristövastuullisuudesta:
http://www.flowfestival.com/info/flow-festival-ja-ymparistovastuu

Yhdestoista Flow Festival järjestetään 8.–10.8.2014.

Flow Festivalin vuoden 2013 kumppaneita ovat pääyhteistyökumppani Nokia, sekä kumppanit Brand Factory, Carrera, Clear Channel, Heineken, Helsingin Energia, Helsingin Sanomat/Nyt, Radio Helsinki, Red Bull Music Academy, RGB, Stopteltat, Sun Effects, UPM, Yellow Tail.

Tapahtumaa tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Opetus- ja kulttuuriministeriö

www.flowfestival.com
www.facebook.com/FlowFestival
www.twitter.com/FlowFestival

Liput: Tiketti www.tiketti.fi, p. 0600-1-1616
3 päivää: 135 €
+ lipunmyyjän toimituskulut alk. 2,50 €. Muut lipputyyypit tulossa myyntiin myöhemmin. Ostorajoitus 6 lippua / asiakas.