1376450_576480989080881_835300137_n

Jo kymmenen vuoden ikään ehtinyt kotkalaisyhtye Suuri Tuntematon julkaisee debyyttialbuminsa. ”Kahdeksasosa” nimeä kantava levy ilmestyy kauppoihin marraskuun ensimmäisenä päivänä. Bändin laulajana toimii kansanedustajanakin tunnetuksi tullut Juho Eerola (ps.). Eerola on myös sanoittanut kaikki levyllä kuultavat kappaleet. Suuri Tuntematon esittää suomenkielistä hard rockia, jossa on mukana paljon vivahteita myös iskelmän ja popin puolelta.

Levy on nauhoitettu keväällä Kotkassa Äänilaitoksen studiolla ja tuottajana siinä on toiminut Juuso Elminen. Elminen myös soittaa useammallakin raidalla koskettimia, mutta bändin varsinaiseen kokoonpanoon hän ei kuulu. Suuressa Tuntemattomassa soittavat Eerolan lisäksi kappaleiden sävellyksestä vastaava kitaristi Ilari van der Steen, sekä Lauri Eerola (basso) ja Juha Beck (rummut).

Bändi oli ollut tauolla vuodesta 2009 lähtien. Sitten rumpalimme Kalle Suvilehto kuoli keväällä 2012. Hänen muistotilaisuudessaan päätimme aloittaa tämän touhun uudelleen. Keikkoja on tehty varsin säästeliäästi, lähinnä olemme keskittyneet tämän levyn hiomiseen, kertoo Juho Eerola.

https://www.facebook.com/#!/SuuriTuntematon?fref=ts

http://www.levykauppax.fi/artist/suuri_tuntematon/

http://www.playgroundmusic.fi/2013/10/16/suuri-tuntematon-debyyttialbumi-kahdeksasosa-kauppoihin-1-marraskuuta/