kaupunkifestivaali_lost_i.ff5db5bb-a4fc-4180-a175-be9e57b837e4-main_image

Kaupunkifestivaali Lost In Music viihdyttää yli 15 000 kävijää lokakuussa Tampereella. (Kuva: Jesse Keinonen)

Pirkanmaan loppuvuoden festivaalit valaisevat talvikautta tuoreudellaan ja tasokkuudellaan: Lost In Music ohjaa löytöretkelle ajankohtaisiin musiikki-ilmiöihin meiltä ja muualta. Tampereen Jazz Happening tarjoaa monipuolisen ja yllättävänkin kattauksen jazzin kansainväliseltä kentältä. Nuorten teatterifestivaali Murros esittelee tulevaisuuden teatterintekijöitä ja maailmaa nykynuoren silmin.

Lost In Music ylittää genrerajat

Lost in Music esittelee tämän päivän ja huomisen tähdet vuosittain järjestettävässä kaupunkifestivaalissa, jossa yli sata artistia esiintyy noin 15 000 kävijälle Tampereen keskeisissä keikkapaikoissa. 16. – 19.10.2013 järjestettävä livetapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen laajan kattauksen nousevia nimiä yli genrerajojen aina popista maailmanmusiikkiin ja hiphopista metalliin. Lost in Music kokoaa ajankohtaisimmat artistit kotimaasta ja tuo valokeilaan myös kansainvälisiä nimiä muun muassa USA:sta, Iso-Britanniasta, Pohjoismaista ja Baltiasta.

Osana Musiikki & Media -tapahtumaa järjestettävä Lost In Music on toiminut artistien ponnahduslautana niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin areenoille vuodesta 2007 alkaen.

Lajinsa laadukkain Tampere Jazz Happening

Tampere Jazz Happeningin ohjelmistossa kuullaan tänä vuonna jazzin parhaimmistoa viidestä eri maanosasta. Tapahtumaan saapuu kaikkiaan 24 kokoonpanoa, joista 16 on kansainvälisiä. Jazzin koko kirjo, helposti lähestyttävästä svengistä kokeilevaan avant gardeen, levittäytyy Tullikamarin Pakkahuoneelle, Klubille ja Telakalle 31.10 – 3.11.2013. Mukana on konkareita, tuoreita taitureita sekä neljä maailmanensi-iltaa.

 

Kansainväliset vieraat tuovat mukanaan jazzille harvinaisempia soittimia. Kolumbialainen Edmar Castaneda saa harpusta irti niin melodioita kuin groovaavia rytmejä, ja alankomaalainen Ernst Reijseger laajentaa sellon mahdollisuuksia. MalilaisenBassekou Kouyatén instrumentti on afrikkalainen, luutun kaltainen ngoni. Suositusta Treme-tv-sarjasta tuttu yhtye The Hot 8 Brass Band puolestaan tuo reheviä vaskisoundeja New Orleansista.

Nuoria elämyksiä Murroksessa   

Nuorten teatterifestivaali Murros antaa katsojalle tilaisuuden tarkastella ympäröivää maailmaa nykynuoren silmin. Tapahtumassa nähdään seitsemän nuorten ja ohjaajien yhdessä ideoimaa esitystä, joissa loihditaan esiin mielikuvituksellisia tulevaisuuden näkymiä sekä kohtaamisia maailman ja itsen kanssa.

Esiintyjät saapuvat Tampereelle eri puolilta Suomea. 22. – 24.11.2013 järjestettävän festivaalin tapahtumapaikat ovat Tampereen yhteiskoulun lukio ja Tutkivan teatterityönkeskuksen Demoteatteri. Festivaalin järjestävät Näyttämöiden Liitto r.y. yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Tampereen Yhteiskoulun Ilmaisutaidon erityislukion kanssa.

Linkit