kiinalaisen-uuden-vuoden-juhlavalmistelut

kiinalaisen-uuden-vuoden-juhlavalmistelut

Bigger Picture -hankkeen pääpalkinto on myönnetty Pikkuli-animaatioille: uusille televisiosarjan jaksoille ja kehitteillä olevalle elokuvalle. Palkinnon arvo on 10 000 euroa. Palkinnosta päättivät Elisa Viihteen ja Kiinassa toimivan Elisa Nordic TV:n raadit. Raadin perustelujen mukaan Pikkuli-tuotemerkki on onnistuneesti ottanut ensimmäiset askeleet Kiinaan ja houkutellut mm. paikallisia investointeja.

Bigger Picture China -hanke on luovan alan konsulttien Kati Nuoran ja Jani Joenniemen luotsaama hanke, johon valittiin vuoden 2018 lopussa mukaan 19 suomalaista televisio- ja elokuvayhtiötä. Bigger Picture -hankkeen tarkoituksena on etsiä tuotantoyhtiöille mahdollisuuksia ja yhteistyötä Kiinassa. Hankkeen pääpartnerit ovat Elisa Viihde sekä Kiinassa toimiva Elisa Nordic TV. Maaliskuussa 2019 yhtiöt kävivät tutustumassa Pekingissä paikalliseen elokuva-alaan ja pitchaamassa hankkeitaan. Hanketta tukee Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

Pikkulin tiimi iloitsee palkinnosta

”Olemme äärimmäisen kiitollisia ja ylpeitä Bigger Picture -hankkeen pääpalkinnosta! Pikkuinen Pikkuli kilpaili todella kovassa seurassa, mukana hankkeessa on suuria suomalaisia tuotantoyhtiöitä. Toivon, että Pikkulin eteneminen Kiinassa avaisi ovia myös muille suomalaisille tuotannoille”, Pikkuli-animaation tuottaja ja toinen ohjaajista Metsämarja Aittokoski iloitsee.

Digitaalisten sisältöjen tuotanto jatkuu viruksesta huolimatta

Pikkuli-animaatiosisältöjen kehittäminen kiinalaisten kumppanien kanssa on jatkunut corona-viruksesta huolimatta. ”Animaatiotuotannon etu on siinä, että sitä voi tehdä etänä. Tiedostot ja sisällöt liikkuvat digitaalisesti”, kertoo Metsämarja Aittokoski.

Lisätietoja Bigger Picture-hankkeesta: https://www.biggerpicturechina.com/

Pikkuli on pieni hurmaava lintu, joka seikkailee kansainvälisessä animaatiosarjassa, peleissä, leikkipaikoilla ja upeissa Pikkuli-tuotteissa sekä tunnetaito-opetussovelluksessa. Suomessa sarja esitetään sekä Pikku kakkosessa että Buu klubbenilla. Pikkuli-tv-sarja Lasten Areenassa sekä sivuilla  www.pikkuli.fi