Home » Nuorisokulttuuri » Breakdancen maailmanmestarit saapuvat ensi viikolla Suomeen

Yamine Manaa aka Spider and Yui Kawaguchi - Portrait

Nelinkertainen maailmanmestari Flying Steps tuo taidonnäytteensä suomalaisten katseltavaksi. Ensi viikolla Suomeen saapuva Red Bull Flying Bach-show nitoo yhteen maailman nimekkäimpiä katutanssin suunnannäyttäjiä.

Viikon mittainen visiitti Suomeen on myös tanssijoille ainutlaatuinen tilaisuus.

– Emme ole aikaisemmin käyneet Suomessa. Odotan innolla minkälainen maisema meitä siellä odottaa! kertoo ranskalainen Pierre Bleriot aka Punisher.

Suomeen Flying Bach-karavaani rantautuu suoraan Saksan lavoilta. Osalle ryhmän jäsenistä Pohjoismaat ovat tuttua aluetta Ruotsista käsin. Toisille matka kaukaiseen Pohjolaan on eksoottinen kokemus.

– Olen aikaisemmin käynyt vain Ruotsissa, jossa meillä oli esitys. Se paikka tuskin on verrattavissa Suomeen, Gengis Ademonski virnistää.

Makedonialainen Gengis on Flying Steps-ryhmän nuorin jäsen ja tunnetaan Bboy-skenessä nimellä Lil Cen.

Ennen Helsingin esitystä Ranskaa edustava Punisher vetää yhdessä suomalaisten breikkareiden kanssa workshopin, johon median edustajilla on mahdollisuus osallistua. Punisher on tunnettu tyylistään, jossa hän yhdistää ennennäkemättömällä tavalla breikkauksen rock-musiikkiin. Mies on myös takonut nimensä Guinnessin ennätysten kirjaan tehden eniten piruetteja yhtäjaksoisesti yhdellä kädellä.

– On mahtavaa päästä kiertämään ympäri maailmaa ja tavata uusia taitavia breikkareita, sekä linkittyä heidän kanssaan. Toivottavasti pääsemme näkemään myös suomalaista tyylinäytettä, Flying Stepsin jäsenet Punisher ja Gengis hehkuttavat.

Red Bull Flying Bach-show yhdistää yhteen kaksi eri kulttuurin ääripäätä. Kun klassinen musiikki kohtaa breakdancen, lopputulos ei varmastikaan jätä ketään kylmäksi.

– Olet sitten nuori, vanha, breikkari tai klassisen musiikin fani tulet varmasti nauttimaan esityksestämme! Pyrimme aina siihen, että jokainen show on ainutlaatuinen elämys, miehet jatkavat yhteen ääneen.

Red Bull Flying Bach -kiertue Suomessa: 17.9. Turku, Logomo, 19.-20.9 Helsinki, Kulttuuritalo.

Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.redbullflyingbach.com sekä www.redbull.fi/flyingbach

Red Bull Flying Bach Suomen kiertueen lipunmyynti: Helsingin liput www.tiketti.fi Lahden ja Turun liputwww.lippu.fi.

HALUATKO KOKEA MILTÄ TUNTUISI OLLA HETKI OIKEA B-BOY TAI B-GIRL JA TANSSIA MAAILMAN PARHAIDEN BREIKKAREIDEN KANSSA HUIPPU DJ:N SÄESTYKSELLÄ?

Suomeen syyskuussa saapuva henkeäsalpaava Red Bull Flying Bach -kiertue järjestää ensimmäistä kertaa Suomessa workshopin, johon median edustajilla on mahdollisuus osallistua!

Breakdancen nelinkertaisten maailmanmestarien, berliiniläisen Flying Steps -ryhmän tanssijat haluavat tuoda osaamisensa myös harrastajien pariin ja antaa mahdollisuuden maistaa maailmankuulun tanssiakatemian oppia. Suomen workshoppia isännöi ja rytmittää musiikin monitoimimies Axl Smith.

“Toivottavasti median edustajat ottavat tilaisuudesta kaiken irti, kun he pääsevät seuraamaan maailman arvostetuimman tanssiakatemian opetusta!” Axl Smith hehkuttaa.

Halutessaan median edustajat ovat myös tervetulleita osallistumaan opetukseen, tai vaihtoehtoisesti he voivat myös seurata opetusta sivusta.

Workshopin jälkeen Flying Steps-ryhmän tanssijat ovat median haastateltavissa.

Ilmoittautumiset workshoppiin osoitteeseen: anette.latva-piikkila@fi.redbull.com.

RED BULL FLYING BACH WORKSHOP HELSINKI:

AIKA: 18.9.2013 klo. 12-14 (Workshopin kesto 90 min.)

PAIKKA: Helsingin katutanssikeskus Saiffa (Lönnrotinkatu 25 A, 2. kerros
00180 Helsinki)

PAIKALLA: Punisher/Flying Steps, Johannes “Hatsolo” Hattunen/Flow Mo, DJ Axl Smith, katutanssikeskus Saiffan tanssijoita

Punisher, Flying Steps ryhmän jäsen valloittaa esiintymislavat yhdistämällä taidokkaasti rock-musiikin ja breikkauksen. The Rocker nimelläkin tunnettu B-boy on moninkertainen Red Bull BC One-voittaja powermovesien kaksintaistelussa. Ranskaa edustava Pierre Bleriot on takonut nimensä myös Guinnessien ennätyskirjaan breikkauksen saralla.

Johannes Hattunen aka Hatsolo on niittänyt mainetta niin Euroopassa kuin rapakon takanakin. Arvostetun Red Bull BC Onen vuoden 2012 Pohjoismaiden mestari on napannut nimiinsä kolme peräkkäistä Pohjoismaiden mestaruutta sekä vienyt liudan muita arvostettuja breakdancekilpailuja ympäri maailman.