Home » Yleiset Uutiset » :KATSO VIDEO: Catharina Zühlken UMK20-biisi julki – “Todellinen Euroviisujen täsmäisku”

e9ceece35bdb5b90ba1c00f915dd5566

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailun kuudes finalistikappale, Catharina Zühlken Eternity, on julkaistu 31.1.2020 suoratoistopalveluissa. Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyriikkavideo sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video. Kaikki UMK-finalistikappaleet on nyt julkaistu ja kuunneltavissa mm. Yle Areenassa.

Vuoden 2017 Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi tullut Catharina Zühlke on kokenut artisti: hän on rakastanut esiintymistä pikkulapsesta saakka ja toiminut ammattimuusikkona jo vuosia. Vuonna 2013 hän osallistui Idolsiin sijoittuen viidenneksi. Melodista ja voimaannuttavaa pop-musiikkia esittävä, saksalaisjuuret omaava Catharina Zühlke varttui Vantaalla kuunnellen Aretha Franklinia, Whitney Houstonia ja Michael Jacksonia. “Olen aina ihaillut voimakasäänisiä naisartisteja, millä on ollut iso vaikutus omaan laulutyyliini”

Eternity on kunnianosoitus tämän maailman jättäneille läheisille

Catharinan Zühlken kappale Eternity kertoo rakkauden voimasta. Biisin ensiaskeleet otettiin jo viime vuoden Euroviisuissa, kun Norjan menestyksekkään edustuskappaleen kirjoittanut Henrik Tala tapasi Tel Avivissa Marcia Sondeijkerin ja Roel Ratsin. Syntyi ajatus yhteistyöstä, ja pian kahdesta hollantilaisesta ja yhdestä suomalaisesta muodostunut kolmikko sopi biisinkirjoitustapaamisen Tukholmaan. Ruotsalainen Josefin Myrberg liittyi kirjoitustiimiin session toisena päivänä ja vei panoksellaan biisin seuraavalle tasolle.

Kirjoittajien mukaan biisinkirjoitussessiot ovat usein kuin terapiaistuntoja, joissa keskustellaan kaikesta mieltä painavasta maan ja taivaan välillä. Eternitya tehdessään kirjoittajien lähipiirissä oli henkilö, jonka vaikea elämäntilanne pyöri heidän mielessään. Biisi syntyi ajatuksen ympärille, kuinka elämä voi yhdessä illassa kääntyä täysin päälaelleen.

– Ja ainoa asia joka säilyy, vaikka se kuulostaa juustoiselta, on rakkaus, Tala sanoo.

Eternityn kohdalla mahtipontisesta, elämää ja rakkautta juhlivasta balladista tuli lopulta valmis vasta kun sen esittävä ja sanoitukseen osallistunut Catharina tuli mukaan. Biisin teksti on hänelle hyvin henkilökohtainen, ja se on hänelle kunnianosoitus ja tapaa muistaa tämän maailman jättäneitä läheisiä. Artistin oma äiti menehtyi ALS-tautiin pian Catharinan Idols-taipaleen päätyttyä. Se sai artistin miettimään uudelleen, mikä elämässä todella on tärkeää, ja millaisten asioiden perässä kannattaa juosta.

– Eternityn syntyessä kaikki palaset loksahtivat ikään kuin itsekseen kohdilleen. Minulle tuli hyvin vahva tunne siitä, että tällä kappaleella on suurempi merkitys, Zühlke kertoo.

Kappaleen tekijät

Säveltäjät: Marcia Sondeijker, Roel Rats, Josefin Myrberg, Henrik Tala

Sanoittajat: Catharina Zühlke, Marcia Sondeijker, Roel Rats, Josefin Myrberg, Henrik Tala

Sovittajat: Henrik Tala, Roel Rats

Katso ja kuuntele Eternity

Eternity löytyy nyt Yle Areenasta sekä mm. Spotifysta, Deezeristä ja muista musiikin suoratoistopalveluista. Kappaleen taustoja ja luomisprosessia avataan Biisin tarina -videolla, joka lyriikkavideon tavoin on nyt katsottavissa Areenassa ja YouTubessa.