Home » Yleiset Uutiset » :KATSO VIDEO: Sansan UMK20-biisi julki – “Voisi olla suoraan ruotsalaisen Robynin uusimmalta levyltä”

b056a0d8916e9842fd114ed655dcf9f5

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailun viides finalistikappale, Sansan Lover View, on julkaistu 30.1.2020 suoratoistopalveluissa. Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyric-video sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video.

Pitkän linjan muusikko Sansa tuo klubitunnelmaa UMK:hon. Takavuosien indiefolkin jälkeen Sansa on siirtynyt elektronisempaan suuntaan ja ajattomaan pop-musiikkiin, ja Bryan Adamsin lämppärinä esiintyminen ja Provinssirockin lava ovat vaihtuneet mm. yhteistyöhön EDM-artisti Kaskaden kanssa. Pohjanmaalta lähtöisin oleva Sansa nimeää tämänhetkisiksi musiikillisiksi esikuvikseen Sian ja Robynin. Suomen edustaminen Euroviisuissa olisi unelmien täyttymys: “Olen euroviisufani, joten kisaan osallistuminen on ollut mun unelma jo pikkutytöstä lähtien. Nyt minusta tuntui, että vihdoin aika ja biisi on oikea”, Sansa kertoo.

Lover View on yhdistelmä ranskalaista elektroa ja Robynin skandipoppia

Sansan kilpailubiisi Lover View on viileää ja sensuellia elektroa. Se on syntynyt yhdessä kansainvälisissä konemusiikki- ja klubipiireissä menestystä saavuttaneiden Yotton eli Otto Yliperttulan sekä Anton Soninin kanssa.

– Kappale kertoo ultimaattisesta yhteydestä ja rakkaudesta, jota me kaikki tarvitsemme, Sansa kuvailee kappalettaan.

Biisin teksti on Sansan käsialaa ja hän myös osallistui kappaleen säveltämiseen yhdessä Yliperttulan ja Soninin kanssa. Kaksikko vastaa myös biisin sovituksesta ja tuotannosta. Lover Viewissa kohtaavat Justice-henkinen ranskalainen elektro ja skandipopin tienraivaaja Robynin groovaavuus.

– Olemme pohjimmiltaan niin klubipoikia, siinä tuotannossa on pakko olla tanssittavuus molemmille läsnä. Se ohjasi sitä maaliin lyriikan jälkeen, Yliperttula kuvailee sävellysprosessia.

Klubimaisesta tanssibiisistä puuttuu monille euroviisukappaleille tyypillinen shokeeraavuus ja hassuttelevuus. Sansa uskoo, että sen vähäeleisyys voikin tehdä siitä yllätyksellisen.

– Koen, että musiikille ei tarvitse olla ennalta-asetettuja raameja. Ehkä tämä biisi erottuu raikkaudellaan muusta tarjonnasta, Sansa sanoo.

Lue pidempi haastattelu Sansasta ja hänen kappaleestaan osoitteessa yle.fi/umk.

Kappaleen tekijät

Säveltäjät: Sansa, Yotto, Anton Sonin

Sanoittajat: Sansa

Sovittajat: Anton Sonin, Yotto