Home » Yleiset Uutiset » :KATSO VIDEO: F3Min UMK20-biisi julki – “Tässä kohtaavat 2000-luvun alun Gwen Stefani sekä nykypäivän Little Mix”

181d465c0a571c3781e70676e15e0f96

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailun neljäs finalistikappale, F3Min Bananas, on julkaistu 29.1.2020 suoratoistopalveluissa. Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyriikkavideo sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video.

F3M-yhtyeen tähtäimessä on olla 2020-luvun Spice Girls. Heidän musiikkinsa säkenöi villiä energiaa ja persoonallinen kolmikko osoittaa esimerkillään, että jokainen meistä on upea juuri sellaisena kuin on. Bananas on anarkistisella otteella esitetty, tarttuva ja tanssittava pop-kappale, jonka teemoja ovat ehdoton suvaitsevaisuus ja riehakas bilettäminen.

Yhtyeen muodostavat VivBaby O ja Miara, jotka kuvailevat itsejään käveleviksi jukeboxeiksi. “Me lähdettiin mukaan UMK:hon näyttämään kaikille, mihin yhdessä pystymme. Toki tää on myös just sitä mitä haluamme tehdä, eli laulaa ja esiintyä. Emme malta odottaa, että pääsemme osoittamaan kykymme Euroviisuissa!”

Bananas on tasa-arvoa korostava biisi juhlimisesta

Suvaitsevaisuuden ja monimuotoisuuden arvostaminen on F3Min jäsenille tärkeää. Bananas onkin energinen tyttöjen ilta -biisi, jossa on syvempikin sanoma kuin pelkkä halu juhlia.

– Ei tarvitse bailata missään yhdessä muotissa, vaan on ihan ok olla se kuka olet, Viv tiivistää.

Kappaleen idea syntyi biisinkirjoittaja Olli Äkrään kauppareissulla.

– Vähän tuiskumaiseen tyyliin mietin, että banaanit on sairaan siisti juttu, ja mulla lähti soimaan päässä sellainen torviriffi ja bananas-juttu, Äkräs sanoo.

Yhdessä Rafael Elivuon ja Baby O:n kanssa tehdyn kappaleen teema tyttöjen illasta tuntui hyvältä, ja biisi We Will Rock You -komppeineen asettui uomiinsa. Kuitenkin vasta kun laulajakolmikko saatiin kasaan, oli Bananas todella valmis.

Kappaleen tekijät

Sävellys ja sanoitus: Olli Äkräs, Hanna Ollikainen, Rafael Elivuo

Sovitus: Olli Äkräs, Rafael Elivuo

Katso ja kuuntele Bananas

Bananas löytyy nyt Yle Areenasta sekä mm. Spotifysta, Deezeristä ja muista musiikin suoratoistopalveluista. Kappaleen taustoja ja luomisprosessia avataan Biisin tarina -videolla, joka lyriikkavideon tavoin on nyt katsottavissa Areenassa ja YouTubessa.