Home » Yleiset Uutiset » :KATSO VIDEO: Aksel Kankaanrannan UMK20-biisi julki – “Voisi hyvin olla Sam Smithin kansainvälinen hitti”

f5d3c41b146e2e75ddcfb92354f69f1a

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailun kolmas finalistikappale, Aksel Kankaanrannan Looking Back, on julkaistu 28.1.2020 suoratoistopalveluissa. Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyriikkavideo sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video.

Aksel Kankaanranta on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Voice of Finlandista sekä Pyhimyksen palkitun superhitin Jättiläinen feattaajana. Turkulaistaustainen Aksel haluaa näyttää, ettei ujous ole este esiintymiselle. “Miksikö haluan miljoonayleisöjen eteen vaikka olen ujo? Mietin, miksi sitä pitäisi ihmetellä? Haluan toteuttaa itseäni ja herättää syviä tunteita ja reaktioita ihmisissä. Haluan välittää herkkyyttä ja sielukkuutta.”

Voice of Finlandia Aksel pitää avaavana kokemuksena, jossa oli parasta isojen yleisöjen eteen pääseminen. “Se oli vähän kuin tulikaste. Siinä tilanteessa huomasin, ettei lavalla jännitä juurikaan. UMK:sta odotan yhtä mukavaa kokemusta. Tässä pääsee vielä oikein syventymään esityskappaleeseensa ja olemaan biisin henkilökohtainen radiomajakka”, Aksel kertoo. Akselin herkkä kappale Looking Back kertoo maailmantuskasta, rakkaudesta ja riittämättömyyden tunteesta. “Asetamme kaikenlaisia etappeja elämiimme. Mikä niiden arvo on ja tekeekö niiden saavuttaminen ihmisen todella onnelliseksi?”, Aksel kuvailee kappaletta.

Aksel on universaali tarinankertoja
Kappale on kirjoittaja-tuottaja Joonas Angerian käsialaa. Hän kirjoitti sen alunperin Los Angelesissa yhdessä Whitney Phillipsin ja McDonoughin veljesten kanssa heidän Before You Exit -bändilleen. Nuoret veljekset pohtivat kirjoitussessioissa sitä, kuinka ennen täysi-ikäistymistä he odottivat sen rajapyykkiä hartaasti, mutta lopulta nuoruusvuodet menivätkin ikään kuin ohi aikuisuutta odotellessa.

– Ja kun aikuisuus tuli vasten kasvoja, se oli pojille asia, josta he halusivat kirjoittaa ja muistuttaa ihmisiä. Hetkessä eläminen on tosi tärkeää, Angeria sanoo.

Vaikka kappale oli alunperin tehty amerikkalaiselle poprock-bändille, Angerian mielestä Kankaanranta sai Looking Backin kuulostamaan omaltaan nopeasti.

– Jotkut biisit ovat niin universaaleja, ja Akselin kaltaiset tarinankertojat voivat tehdä niistä omanlaisensa. Se tuntuu silti aidolta ja se tulee jostain syvältä sisältä.

Kappaleen tekijät
Sävellys ja sanoitus: Joonas Angeria, Whitney Phillips, Connor McDonough, Riley McDonough & Toby McDonough

Sovitus: Joonas Angeria

Katso ja kuuntele Looking Back

Looking Back löytyy nyt Yle Areenasta sekä mm. Spotifysta, Deezeristä ja muista musiikin suoratoistopalveluista. Kappaleen taustoja ja luomisprosessia avataan Biisin tarina -videolla, joka lyriikkavideon tavoin on nyt katsottavissa Areenassa ja YouTubessa.