Home » Yleiset Uutiset » :KATSO VIDEO: Erika Vikmanin UMK20-biisi julki – “Tätä soitetaan polttareissa vielä kymmenen vuoden kuluttuakin”

a975aa6c316d84722bed085748641da2

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailun toinen finalistikappale, Erika Vikmanin Cicciolina, on julkaistu 27.1.2020 suoratoistopalveluissa. Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyriikkavideo sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video.

Erika Vikman edustaa tämän vuoden UMK:n rohkeinta linjaa. Suomenkielistä viihdepoppia esittävän Erikan kappaleet tehdään pilke silmäkulmassa, mutta syvyyttäkin löytyy. “Teimme laulun, josta minulle tuli heti vahva olo että tämä sopisi Euroviisuihin. Kuin tilauksesta kuulin pian, että UMK:n avoin haku palaa taas. Ajatus tuntui aluksi hullulta, mutta toisaalta tajusimme, että näin tämän kuuluukin mennä”, Erika kertoo. “Odotan jännittävää ja hienoa matkaa. Käy miten käy, tämä tulee olemaan itselleni uudistava ja vapauttava kokemus!”

Cicciolina on reipasta suomidiskoa, jossa seksuaalista vapautta ei piilotella. Musiikissa kuuluvat sekä menneiden vuosikymmenten että Kikan vaikutus. Kappaleella halutaan muistuttaa, etteivät rohkea naisellisuus ja feminismi sulje toisiaan pois. “Laulullani on mielestäni tärkeä sanoma, jonka takana seison sataprosenttisesti. Toivon, että tällä on myös kuulijoihin voimauttava ja ajatuksia herättävä vaikutus!”

Elämää suurempi intro

Idea Cicciolinaan syntyi Vikmanin nähtyä dokumentin italialaisesta pornonäyttelijästä ja poliitikosta Ilona “Cicciolina” Stallerista. Kappale on tehty yhdessä Janne Rintalan ja Mika Laakkosen kanssa, jotka innostuivat heti Cicciolinan tunteita herättävästä hahmosta.

Kappaleen kirjoitusprosessi oli erityisen mielenkiintoinen niin artistille kuin muulle tekijätiimille, koska toisin kuin suuressa osassa nykymusiikkia, Cicciolinassa ei pyritty minimalistisuuteen.

– Biisin introhan on sellainen elämää suurempi, joka sopii tietenkin myös euroviisuihin tosi hyvin. Kun Cicciolina astuu huoneeseen, kaikki kääntyvät katsomaan, että nyt on tullut joku erikoishahmo tähän tilaan, Rintala kuvailee.

Lue pidempi haastattelu Erika Vikmanista ja hänen kappaleestaan osoitteessa yle.fi/umk.

Kappaleen tekijät

Säveltäjät: Janne Rintala, Mika Laakkonen
Sanoittajat: Janne Rintala, Erika Vikman, Saskia Vanhalakka
Sovittajat: Mika Laakkonen, Janne Rintala

Katso ja kuuntele Cicciolina
Cicciolina löytyy nyt Yle Areenasta sekä mm. Spotifysta, Deezeristä ja muista musiikin suoratoistopalveluista. Kappaleen taustoja ja luomisprosessia avataan Biisin tarina -videolla, joka lyriikkavideon tavoin on nyt katsottavissa Areenassa ja YouTubessa.

Voittaja valitaan 7. maaliskuuta

Suomen euroviisuedustaja valitaan lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä lähetetään Radio Suomessa ja Yle X3M:llä klo 21 alkaen. Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta Yle.fi-sovelluksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet. UMK20:n voittaja edustaa Suomea Rotterdamissa 12.-16.5.2020 järjestettävissä Euroviisuissa.