Home » Yleiset Uutiset » :KATSO VIDEO: Tikan UMK20-biisi julki – “Tämä voisi olla uudessa James Bond -elokuvassa”

6a759b3b1a210a5cba79febf6d2f298a

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailun ensimmäinen finalistikappale, Tikan I Let My Heart Break, on julkaistu 24.1.2020 suoratoistopalveluissa. Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyriikkavideo sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video.

Tika on vuoden 2018 X Factor -voittaja ja powerballadien voimanainen. “Hain mukaan UMK:hon koska rakastan Euroviisuja ja UMK on mielestäni mahtava konsepti. Sain mahdollisuuden olla osa tätä ja se on tosi ihanaa! Suurimmat idolini ovat Whitney Houston ja Celine Dion, koska he ovat vahvoja naisia, jotka antavat kaikkensa”, Tika kertoo. Tikan I Let My Heart Break seuraakin vahvasti artistin esikuvien jalanjäljillä.

Nepalista 1,5-vuotiaana adoptoitu Tika on ollut mukana myös Ruotsin Idolsissa, Suomen Voice of Finlandissa sekä ruotsalaisessa Kadonneen jäljillä -ohjelmassa, jonka avulla hän löysi veljensä ja muita nepalilaisia sukulaisiaan. Vapaa-ajallaan hän rakastaa matkustamista ja luontoa sekä rikos- ja murhamysteereitä käsitteleviä podcasteja.

 

I Let My Heart Break sai tekijätkin itkemään

Tikan kilpailukappale I Let My Heart Break syntyi biisileirillä Taiwanissa. Balladin kirjoitusprosessi helteisessä Taipeissa oli intensiivinen, ja sen aikana leirillä kootun kirjoittajatiimin tunteet aaltoilivat tikahduttavasta naurusta vuolaaseen itkuun.

– Mäkin lähdin sieltä kadulle itkemään yhdessä vaiheessa, naurahtaa Timo Oiva, yksi biisin kirjoittajista.

Oiva ja biisin toinen suomalaiskirjoittaja Neea Jokinen avaavat kappaleen kertovan siitä, kuinka päästäkseen sydänsurusta yli täytyy päästää tuska itsestä kunnolla ulos. Joskus on liian helppo vain käpertyä itseensä, ja sanoa, että “kyllä minä pärjään”.

– Sellainen suomalainen mentaliteetti. Mutta sitten kelattiin, että on rikkoonnuttava, jotta voi eheytyä, Oiva kuvailee.

I Let My Heart Break on suuri ja dramaattinen voimaballadi, jossa Tikan voimakas lauluääni on olennaisessa roolissa.

Lue pidempi haastattelu Tikasta ja hänen kappaleestaan osoitteessa yle.fi/umk.

Kappaleen tekijät
Säveltäjät: Neea Jokinen, Timo Oiva, Oliver@i-One Music, Lotus Wang
Sanoittajat: Neea Jokinen, Timo Oiva, Oliver@i-One Music, Lotus Wang
Sovittajat: Neea Jokinen, Timo Oiva, Oliver@i-One Music, Lotus Wang, Sami Tamminen, Kalle Mäkipelto

“Tämä voisi olla uudessa James Bond -elokuvassa. Iso biisi, Tikan upea ääni ja valloittava persoona luovat vahvan kokonaisuuden. M-Eazyn tuotantotiimillä on vahvat näytöt pop-hittien tekemisessä ja tämä on hieno kansainvälisen tason voimaballadi.” – UMK-ammattilaisraati

I Let My Heart Break löytyy nyt Yle Areenasta sekä mm. Spotifysta, Deezeristä ja muista musiikin suoratoistopalveluista. Kappaleen taustoja ja luomisprosessia avataan Biisin tarina -videolla, joka lyriikkavideon tavoin on nyt katsottavissa Areenassa ja YouTubessa.

Voittaja valitaan 7. maaliskuuta

Suomen euroviisuedustaja valitaan lauantaina 7.3.2020 suorassa UMK-lähetyksessä. Finaali järjestetään Tampereen Mediapoliksessa ja se näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä lähetetään Radio Suomessa ja Yle X3M:llä klo 21 alkaen. Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta Yle.fi-sovelluksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet. UMK20:n voittaja edustaa Suomea Rotterdamissa 12.-16.5.2020 järjestettävissä Euroviisuissa.