Home » Yleiset Uutiset » Jenni Haukiolle Kotiseutuliiton ansiomerkki paikallista identiteettiä ja kulttuuria esiin tuovasta työstä Turun kirjamessuilla

49028587296_b211155788_c

Suomen Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin luovutus Jenni Haukiolle. Haukion vieressä oikealla liiton puheenjohtaja Janne Vilkuna ja järjestöpäällikkö Liisa Lohtander. Haukion vasemmalla puolella toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko ja viestintäpäällikkö Anna-Maija Halme. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia.

Jenni Haukiolle Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki paikallista identiteettiä ja kulttuuria esiin tuovasta työstä Turun kirjamessuilla

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Jenni Haukiolle liiton kultaisen ansiomerkin. Merkki luovutettiin Mäntyniemessä torstaina 7. marraskuuta.

Päätöksen ansiomerkin myöntämisestä teki liiton hallitus.

Jenni Haukio johtaa Suomen vanhinta kirjamessutapahtumaa ja mahdollistaa työssään korkeatasoisen kirjallisuuden monipuolisen ja moniäänisen esille tuomisen. Hän on näkyvä kulttuurivaikuttaja ja itsekin kirjailija. Ohjelmajohtajana hän on ollut vuosittain yksi Kotiseutuliiton merkittävistä yhteistyökumppaneista, kun Kotiseutuliitto on edustettuna messujen toimikunnassa ja tuottaa messuille ohjelmaa.

Haukion ideasta Turun kirjamessuilla toteutetut kunta-, maakunta- ja maateemat ovat tuoneet paikallisidentiteettiä ja kotiseutujen kulttuuriperintöä esille muutenkin kuin kirjallisuuden alalla. Hän on osoittanut arvostusta kotiseututyötä, paikallista kulttuuria ja kulttuuriperintötyötä, esimerkiksi kansallispukuperinnettä, kohtaan. Lisäksi hän on tuonut omaa kotiseutuaan myönteisellä tavalla esille samalla kun muitakin.

Suomen Kotiseutuliitto on valtakunnallinen kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön keskusjärjestö sekä Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurimme monimuotoisuutta ja kulttuuriympäristöjä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista. Kotiseutuliitto täytti tänä vuonna 70 vuotta.