Home » Tanssi » Suomalaista flamencotaidetta Jaénin flamencofestivaaleilla

FLAMENCO FINLANDIA Final Logo-page-001

Flamencotanssija ja -koreografi Elina Robinson esiintyy Flamenco Finlandia -kokoonpanonsa kanssa Jaénin kansainvälisellä flamencofestivaalilla. Robinson edustaa festivaalin  ulkomaisena kutsuttuna artistivieraana suomalaista ja pohjoismaista flamencotaidetta. 

Jaénin kansainvälinen flamencofestivaali järjestetään 14.11. – 17.11. kolmatta kertaa provinssin pääkaupungissa Jaénissa. Festivaali on merkittävä flamencotaiteen tapahtuma Andalusiassa.  Flamenco Finlandia vie Jaénin kansainväliselle flamencofestivaalille kokonaisuuden, joka esittelee flamencon koko tunnekirjon videotaiteella kuvitettuna. Robinsonin teos esitetään festivaalin päätösgaalassa sunnuntaina 17.11. espanjalaisten muusikoiden säestyksellä Teatro Infanta Leonor -teatterin näyttämöllä.

Elina Robinson on työskennellyt pitkään suomalaisen flamencon kentällä koreografina, esiintyvänä taiteilijana ja pedagogina. Hän on kansainvälisen Imperfecto-kollektiivin perustaja. Ryhmä edustaa uudenlaista urbaania flamencotaidetta, joka yhdistelee eri taiteenlajeja sekä tekniikoita. Ryhmän teoksia on nähty sekä Suomessa että Pohjoismaissa.

Flamenco Finlandia

Koreografia: Elina Robinson

Tanssi: Elina Robinson, Jaana Ollila, Minna Saalpo, Suvi Heinonen, Laura Lindén, Sonia Sindonen ja Taisha Navarrete Vuorikoski

Videotaide: Christian Robinson

www.elinalehtola.fi

https://www.facebook.com/imperfectoflamenco/