Home » Konsertit » Yhdysvaltalaisartisti Ty Dolla $ign palaa Suomeen

990c16b0-f3be-42de-8e92-4d828cc608e0

Platina- ja kultarajoja rikkonut yhdysvaltalaisartisti Ty Dolla $ign palaa Suomeen marraskuussa. Erityisesti rap- sekä rnb-musiikkia tuotannossaan yhdistelevä tekijä nähdään Helsingin Kulttuuritalolla 10.11.2019. Lipunmyynti keikalle käynnistyy maanantaina 9. syyskuuta Ticketmasterissa.
 
Wiz Khalifan perustamassa Taylor Gang -kollektiivissa vaikuttava Ty Dolla $ign on yksi tämän vuosikymmenen nousujohteisimmista nimistä omassa genressään. Hän teki itselleen nimeä mm. “Beach House” -mixtapeilla 2010-luvun alussa, jonka jälkeen hän nousi suuremman yleisön tietoisuuteen moninkertaista platinaa saavuttaneilla singleillään kuten Paranoid sekä Or Nah.
 
Vuonna 2014 hänet valittiin vuoden lupaavimpien tulokkaiden joukkoon rap-lehti XXL:n arvostetussa Freshman-listauksessa. Seuraavana syksynä ilmestyi debyyttilevy “Free TC”, joka myi kultaa. Myöhemmin häneltä on ilmestynyt “Beach House 3” -niminen albumi sekä loppuvuodesta 2018 julkaistu yhteislevy rnb-tähti Jeremihin kanssa.
 
Kyseessä on todellinen monilahjakkuus, sillä hänellä on särmikkään rnb-tulkintansa ja sulavan flownsa lisäksi hallussa myös useampien eri instrumenttien soitto mm. rummuista kitaran kautta koskettimiin. Hänet tunnetaankin myös kirjoittajana sekä tuottajana, joka on työstänyt Kanye Westin ja Migosin kaltaisten nimien kappaleita.
 
Omien platina- ja kultalevytystensä lisäksi Ty Dolla $ign on myös yksi halutuimmista vierailijoista muiden artistien kappaleilla. Näistä mainittakoon mm. Billboardin listaykköseksi kivunnut Post Malonen Psycho, viisinkertaista platinaa saavuttanut Fifth Harmonyn Work from Home sekä Jason Derulon ja Nicki Minaj:n kanssa tehty Swalla.
 
Ty Dolla $ign on esiintynyt Suomessa aiemmin kahdesti. Kesällä 2015 hän villitsi loppuunmyytyä yleisöä Blockfesteilla, jolloin keikalla vieraili myös Wiz Khalifa. Hänen viimeisin livensä nähtiin Helsingin Tavastia-klubilla huhtikuussa 2016. Live Nation ja Blockfest järjestävät Kulttuuritalon keikan yhteistyönä.
 
KEIKKA:
Ty Dolla $ign (US)
Su 10.11.2019 Kulttuuritalo, Helsinki
 
LIPUT:
Myyntiin ma 9.9.2019 klo 9 Ticketmasterissa
Liput palvelumaksuineen 29,50 / 39,50 / 48,50 €
 
www.dollasignworld.com