Home » Yleiset Uutiset » Tutkimus: Ateneum kiinnostavin museo, Lasipalatsin Amos Rex nousi heti kärkiviisikkoon

1_extraLarge_748_

Kuvaoikeudet: Senaatti

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight tutki 14:ttä kertaa suomalaisten kiinnostusta museoita kohtaan.

Kiinnostavimmat museot suomalaisten mielestä ovat Ateneum, Kansallismuseo, Kiasma, Lasipalatsin Amos Rex sekä Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS.

Ateneumista melko tai erittäin kiinnostuneita suomalaisia on nyt 32 % aikuisväestöstä. Lasipalatsin Amos Rexistä kiinnostuneiden määrä nousi peräti 10 %-yksikköä ja on nyt 24 %. Viime vuonna ennen avautumistaan Lasipalatsin Amos Rex oli kaikista tutkituista museoista sijalla 17.

Naisten mielestä kiinnostavin museo on Ateneum. Miehissä ykkönen on Kansallismuseo.

18-29-vuotiaissa naisissa kiinnostavin museo on Kiasma. Nuorten miesten mielestä kiinnostavin museo on Ateneum. Gallen-Kallelan museo kiilaa kärkiviisikkoon ainoastaan yli 60 vuotta täyttäneissä naisissa ja Urheilumuseo miehissä kaikissa ikäryhmissä.

Kärjen ulkopuolelta voi mainita suunnitteilla olevan Fame-musiikkimuseon, jonka kiinnostus on aikuisväestössä noussut 12 %:in.

Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 25 eri museota.

Vuosittaisessa kulttuuri- ja urheilumaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin 26.2.–13.3. välisenä aikana nettipaneelin kautta 2092 vähintään 18 vuotta täyttänyttä suomalaista.

Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.


Tutkimuksesta

Sponsor Insightin vuosittainen Sponsor Navigator -tutkimus selvitti 14. kerran suomalaisten kiinnostavimmat urheilu- ja kulttuurikohteet.

Tutkimuksessa selvitetään mm:

  • Kiinnostus kulttuuriin (festivaalit, tapahtumat, museot, taidemuseot, teatterit, artistit, somevaikuttajat)
  • Kiinnostus urheiluun (lajit, tapahtumat, liigat, seurat, maajoukkueet, urheilijat)
  • Kiinnostus järjestöjen toimintaa kohtaan (humanitääriset, vapaaehtoisjärjestöt)
  • Seuratuimmat vaikuttajat (400 henkilöä)
  • Tietokannassa yli 1500 kohdetta