Home » Festivaalit » Musiikkia! Ruovesi -festivaalin ohjelma julkaistu

low-light-violin

Musiikkia! Ruovesi tulee jälleen ilahduttamaan kaikkia teitä, uskolliset ystäviämme! Jo neljästoista festivaalimme tarjoaa upeita esiintyjiä ja konserttikokonaisuuksia Ruovedellä! Tämä kesän tähtiä ovat muun muassa ensi kertaa Suomessa konsertoiva sopraano Jeanine de Bique, suomalaisten suuri suosikki, baritoni Tommi Hakala sekä monipuolinen lahjakkuus, pianisti Iiro Rantala. Festivaalin ohjelmakokonaisuuden on luonut huilutaiteilija Anna Aminoff.

Tämänkesäisen festivaalin avaa tiistaina 25.6. RUNOILIJAN RAKKAUS -nimen saanut konsertti, jossa kuulemme baritoni Tommi Hakalan ja pianisti Kristian Attilan Schumannin laulasarjan Dichterliebe. Tämä laulutaiteen keskeinen mestariteos on syvän runouden ja kauneimman musiikin maailmaan johdattava polku.

Keskiviikkoillan konsertissa Eppu Nuotio ja Esko Salmela lukevat otteita Clara ja Robert Schumannin ja Johannes Brahmsin kirjeenvaihdosta osana konserttia nimeltä VAIETTU KAIPAUS.

Ellen Thesleffin 150-vuotissyntymäpäivän kunniaksi maalaamme AURINGONLASKUN VÄRIT sävelin. Konsertissa kuulemme viime kesänä yleisön hurmannutta sopraano Lore Binonia sekä klarinetisti Björn Nymania. Illan huipentaa Shcubertin Jousikvintetto.

Ensivisiitilleen Suomeen saapuu nousevaa kansainvälistä uraa tekevä, Trinidadista kotoisin oleva sopraano Jeanine de Bique. Hänen ohjelmansa festivaalin päätöskonsertissa ILOITKAA! vie Hugo Wolffin laulujen, karibialaisten kansansävelmien ja spirituaalien kautta Mozartin konserttiaariaan Exsultate jubilate, jota festivaalin koko jousisto säestää. Mendelssohnin Oktetto, kesän iloa toistava teos, saa kuulijat hyvälle tuulelle.

Vivaldin tavoin vuodenajoista inspiroitunut pianisti Iiro Rantala johdattelee kuulijat lauantai-illan konsertissa läpi 12 kuukauden uudella sävellyksellään MY FINNISH CALENDAR. Sävellys johdattelee sääilmiöiden aiheuttamiin mielentiloihin sekä kaikkiin vuodenaikoihin.

Musiikkia! Ruovesi -festivaalilla kuullaan tänäkin vuonna kantaesitys: italialaisen Luigi Pecchian huiluteos “Playing… for a while”. Teos on osa perjantaipäivän ETELÄN TUULIA huilu-pianokonserttia, jossa Pecchian kanssa soittaa festivaalin sielu, huilisti Anna Aminoff.

Tutustu koko festivaalin ohjelmaan verkkosivuillamme www.musiikkiaruovesi.fi.