Home » Festivaalit » Tampereen Sävel 2019: YHTYELAULUKILPAILUN FINALISTIT VALITTU

51730848_2292570804100703_2214753715007520768_o

Kuva: AcaCartelli feat. Club For Five, FORK & Rajaton © Helsingin Juhlaviikot / Petri Anttila

Tampereen Sävelen kansainväliseen yhtyelaulukilpailuun osallistui tänä vuonna 18 yhtyettä yhdeksästä maasta. Äänitteiden perusteella tehdyn karsinnan tuloksena loppukilpailuun valittiin 12 yhtyettä.

Yhtyeet kilpailevat akustisten ja sähköisesti vahvistettujen yhtyeiden sarjoissa. Akustisen sarjan finalisteja ovat Aba Taano (Uganda), Ensemble Nobiles (Saksa), Lumoa (Liminka, Suomi) sekä Spread Voice (Saksa).

Sähköisesti vahvistettujen yhtyeiden loppukilpailussa mittelevät A Capella Boğaziçi (Turkki), inTones (pääkaupunkiseutu, Suomi), Johan & Juristerna (Vaasa, Suomi), Kuvaja (Espoo, Suomi), Of Cabbages and Kings (Saksa), Sine Nomine (Kolumbia), Sønk (Tanska) sekä Äänirajoilla (Oulu, Suomi).

Loppukilpailu käydään Tampere-talon Pienessä Salissa 5.–6.6.2019. Yhtyelaulukilpailun tuomariston muodostavat Jussi Chydenius (puheenjohtaja, Suomi), Sara Brimer Davey (Yhdysvallat), Karoliina Kantelinen (Suomi), Michael McGlynn (Irlanti) ja Paul Phoenix (Iso-Britannia).

Loppukilpailu käydään keskiviikkona 5.6. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Torstain 6.6. päätöskonsertissa esiintyvät tuomariston valitsemat lauluyhtyeet, ja konsertti päättyy palkintojen jakoon.

Tampereen kaupungin ja Kalle Kaiharin kulttuurisäätiön perustama Yhtyelaulukilpailu täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tampere-talon Talvipuutarhassa avautuu 5.6. Yhtyelaulukilpailu 30 vuotta -näyttely. Näyttely on avoinna Tampereen Sävelen loppuun eli 9.6. asti.