Home » Yleiset Uutiset » TANGOLAULUKILPAILUN 2019 TUOMARISTO JULKAISTU!

51333446_2060791863975805_2860732799374065664_o

• Tuomaristossa nähdään mm. Jari Sillanpää, Kike Elomaa ja Katja Kätkä
• Ilmoittautuminen kilpailuun käynnissä
• Esikarsintakiertue 16.2. – 21.4.2019 ympäri Suomen
• Esikarsintakiertueella mukana Tangokuningatar Maria Tyyster ja Arto Nuotio

Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii 35-vuotista taivaltaan kesällä 2019. Juhlavuottaan juhlistaa myös sen Tangolaulukilpailu, joka on neljällä vuosikymmenellä synnyttänyt kotimaisen viihteen moniottelijoita ja kirkkaimpia kansansuosikkeja.

Ilmoittautuminen esikarsintaan on alkanut, ja esikarsintakiertue starttaa lauantaina 16. helmikuuta ja kiertää yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomen.

Esikarsintatapahtumat ovat yleisölle suunnattuja viihteellisiä tanssi-iltoja, joissa on mukana Tangokuningatar 2014 Maria Tyyster, iskelmälaulaja Arto Nuotio sekä Tanssiorkesteri Sunset. Esikarsinnassa yleisö pääsee valitsemaan illan suosikkinsa suoraan jatkoon kilpailun seuraavaan vaiheeseen. Esikarsinnan kaikki laulusuoritukset tallennetaan Tangotuomariston ruodittavaksi.

Esikarsintakiertueen lisäksi, kilpailuun voi osallistua lähettämällä kilpailusuorituksen videotallenteena järjestäjille 10.4.2019 mennessä.

Kaikista osallistuneista laulusuorituksista tuomaristo valitsee jatkokilpailijat toukokuussa järjestettävälle Tangomaratonille. Tangomaratoni on suuri yleisötapahtuma, jossa myös tuomaristo esittäytyy ensi kertaa.

Tuomaristossa värikäs joukko viihteen ammattilaisia

Tämän vuoden Tangotuomaristoon on nimetty vahvat viihteen ammattilaiset: Tangokuningas 1995 ja iskelmäviihteen kestosuosikki Jari Sillanpää, CatCat-duosta tuttu laulupedagogi ja laulaja Katja Kätkä, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja laulaja Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Tuomaristo odottaa alkavaa pestiään innolla. Tuomaristo tulee keskittymään tulkintaan, persoonallisuuteen ja aitouteen:

”Toivoisin näkeväni monisävyisen esiintyjän, jonka tulkinnat yltäisivät ihmisten sydämiin.Tangokuninkaallinen 2019 on esiintyjä, joka laulaa sydämestään ja on oma itsensä,” Jari Sillanpää kertoo näkökulmastaan tuomarointiin.

”Haen seuraavasta tangokuninkaallisesta vahvaa tulkitsijaa, joka osaa käyttää ääntään monipuolisesti ja koskettaa tulkinnallaan,” Katja Kätkä miettii.

”Ääni ratkaisee tangokisassa, tottakai. Persoonallinen vivahde äänessä voi olla plussaa. Ikä on vain numeroita, ääni voi kypsyä laulajalla aiemmin tai myöhemmin. Tangokuninkaallinen on myös suomalaisen kulttuurin lähettiläs. Yhteistyökykyä on oltava ja ääni ratkaisee,” Kike Elomaa kertoo.

”Minulle tärkeää on tekstin laulaminen, sisällön ajatus. Ja aito kiinnostus tanssipaikkojen ja iskelmägenren artistiksi. Kiinnostava, raikas ja yleisöä lavoille tuova laulaja,” Tarja Närhi kertoo.

Tuomarointi kuin luottamustehtävä

Tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki lähtee tyytyväisin mielin johtamaan tuomaristojoukkoa:

”Tangotuomariston jäsenien valitsemiselle on perusteensa, jonka keskiössä on vahva osaaminen ja kokemus musiikki- ja viihdemaailman ympyröistä sen eri suunnista. Tuomaroinnin saattaminen alusta loppuun on iso prosessi, jossa vaaditaan hyvää ryhmädynamiikkaa, keskusteluyhteyttä ja varmaa näkökulmaa. Tärkeää on myös yleisön luottamus tuomaristoon. Tuomariston odotetaan olevan asiantunteva ja suuren yleisön tuntema. Näitä asioita peilaten, olen äärimmäisen tyytyväinen tuomaristotiimiin.”

Haapamäki kuvailee kilpailua myös valmennus- ja koulutusmatkaksi:

”Tuomariston tärkeä rooli on myös kilpailijoiden valmennus tangomatkan varrella. Valmennus tähtää parhaan mahdollisen laulusuorituksen sekä hyödyllisen kilpailukokemuksen antamiseen kilpailijalle. Tuomaristo tarkastelee kilpailijan omia vahvuuksia ja antaa suuntaa sekä vinkkejä pitkin matkaa. Tässä myös tuomariston monipuolisuuden tärkeys korostuu.”

”Uskon että kilpailuun osallistumisesta on hyötyä voittajien lisäksi kaikille kilpailijoille eri vaiheissa.”

Esikarsintapaikat

16.2. Kari Tapio Paalupaikka, Pieksämäki
22.2. Hotelli Keurusselkä, Keuruu
23.2. Hotelli Summassaari, Saarijärvi
8.3.   Radisson Blu Hotel, Oulu
9.3.   Naapurinvaaran Huvikeskus, Sotkamo
15.3. Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Vuorela (Siilinjärvi)
23.3. Tanhuhovi, Lohja
12.4. Anttolanhovi, Mikkeli
13.4. Kalliojärven Huvikeskus, Isokyrö
19.4. Hotelli Leikari, Kotka
21.4. Ruskotalo, Rusko

Kilpailun kulku, ohjeet, säännöt ja lisätiedot 
http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/tangolaulukilpailu

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10. – 14.7.2019