Home » Tanssi » Kajaani Dance festival ja Uudet Tanssit koreografiakatselmus – Tanssin iloa ja taikaa Kajaanissa 7.- 10.2.2019

Heidi

Heidi (Helsinki Dance company: Huonosti vartioitu tyttö (Heidi Naakka), kuva Henriikka Koskenniemi)

Tänä vuonna 28. kertaa järjestettävä Kajaani Dance festival on kansainvälistyvä tanssijoiden, tanssintekijöiden ja yleisön kohtauspaikka. Tanssijoille ja yleisölle tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman ja puitteet. Ohjelmisto on jälleen monipuolinen iloisesta leikkimielisestä tanssista vakavampaan ja pohdiskelevaan tanssiin, kaikkia tanssinlajeja edustaen – yhtä kaikki taidolla ja tunteella! Yleisölle tarjolla on kuusi tilaisuutta ja sen lisäksi kaksi koululaisnäytöstä. Viime vuonna festivaaliin osallistui ulkomaalaisia ryhmiä Hollannista, Ruotsista ja Kroatiasta. Tänä vuonna ulkomaalaisia ryhmiä ei ole mukana. Viime vuonna festivaaliin osallistui 3480. Tulevan viikonlopun yleisötavoite on 3600.

Nuorten tanssijoiden omat koreografiat aloittaa festivaalin torstaina 7.2.klo 19.00
Mukana ovat tanssin taiteen perusopetuksen opintoja ja päättötöitä tekeviä nuoria koreografeja. Näytöksessä nähdään myös Kajaani Dance Queencé –ryhmän kilpailukoreografia, jolla ryhmä osallistuu SM-karsintoihin 10.2. Oulussa.

Pitkat_piuhat_ryhma

Pitkät piuhat kuva: Petra Tiihonen / Alias Creative

TE4_Pate_aarresaarella_5 © Jiri Halttunen

Pate aarresaarella kuvaaja Jiri Halttunen

Uudet Tanssit -koreografiakatselmus Kajaanissa lauantaina ja sunnuntaina 9.- 10.2.

Kajaani Dance festival on jo vakiinnuttanut asemansa suomalaisten tanssitapahtumien joukossa. Sen vahvistaa seikka, että varsinaiseen tapahtumaan haki 171 teosta, joista 42 teosta valittiin mukaan.

Koreografiakatselmuksen avajaisissa esiintyy kajaanilaislähtöinen tanssitaiteilija Heidi Naakka, joka tanssii katkelman teoksesta “Huonosti vartioitu tyttö”. Tämä teos sai suuren suosion viime syksynä esityskaudellaan Helsingissä. Teos on rakennettu kokonaan valovoimaisen ja taitava Heidi Naakan ympärille.

Heidi toimii myös katselmuksen tuomarina.  Muita tuomareita ovat tanssitaitelija ja koreografi Teemu Tuohimaa Oulusta, Kalevan toimittaja Eeva Kauppinen Oulusta, teatterinjohtaja Timo Sokura Lappeenrannasta.

Lauantaina 9.2. katselmus alkaa klo 13.00 ja sunnuntaina 10.2. klo 9.00. Molempina katselmuspäivänä on mukana Ballet Kaukametsän ja Kajaani Dancen tanssikoulun ryhminä

 Koreografiakatselmus on suosittu tapahtuma koreografien, tanssijoiden ja tanssikoulujen keskuudessa. Tapahtumassa on jälleen upeita tanssin pienoisteoksia. Kaukametsän tiloissa on tuona viikonloppuna vipinää, kun yli kuusisataa tanssin harrastajaa ja ammattilaista huoltojoukkoineen osallistuu tapahtumaan.

“Pitkät piuhat” lauantai-iltana 9.2. klo 19.00 Gruppen Fyran johdolla

Teos on näyttämöllinen solidaarisuuden osoitus kaikille tekniikan vastuuhenkilöille, jotka rauhallisesti lukevat ohjeita, kun muut nostavat kätensä ilmaan ja alkavat käyttäytyä aggressiivisesti. Koreografian on tehnyt Antti Lahti, joka on ihastuttanut kajaanilaisia katsojia Tanssiteatteri Minimin riveissä useana vuotena sekä toiminut tanssitapahtumassa tuomarina.

Pitkät piuhat on melkein loppuunmyyty. Kannattaa ostaa liput ennakkoon.

 Pate – viidakon kuningas sunnuntaina 10.2.klo 12.00

Ennen päätösjuhlia Teatteri Eurooppa Neljä hauskuttaa koko perheettä viihdyttävällä teoksella “Pate ja viidakon kuningas”. Esitys on Timo Parvelan uusimmasta lastenkirjasta näyttämölle tehty teos.
Esittelytekstissä kerrotaan “Paten Totti-koira eksyy satamassa konttiin, joka matkaa Kraken laivalla Borneoon. Pate ja Senja lähtevät etsimään Tottia ja törmäävät vanhaan tuttuun viholliseen, joka yllättäin onkin tämän Krakenin kapteeni. Hirmuinen Kapteeni Hahab palaa kuvioihin, tällä kertaa poikansa Nilsin kanssa. Borneon viidakon apinat ja luonto ovat pulassa! Mutta onneksi Pate ja Senja ovat taas neuvokkaita, Kapteeni Hahab taltutetaan ja maailma pelastuu.”

Tanssitapahtuman päätösjuhlat su 10.2. klo 13.30
Ansioitunut tuomaristo valitsee koreografioiden joukosta mielenkiintoisimmat teokset vuonna 2019.  Palkintoihin on varattu 6000€.  Palkinnot jaetaan klo 13.30 alkavassa juhlassa sunnuntaina Kaukametsässä.

Koululaisnäytöksiä perjantaina

Koululaisnäytökset järjestetään yhteistyössä Kajaani Dancen tanssikoulun ja Kaukametsän kanssa.

Tule Kajaani Dance festivaliin nauttimaan, kokemaan, ajattelemaan, liikuttumaan ja osallistumaan.

Lisätietoja tapahtumasta:  www.kajaanidance.fi,