Home » Yleiset Uutiset » :SUOMEN PANKKI: Erkki Liikasesta maalattu muotokuva

46145116274_0bb1a0e7ec_b

Anna Retulainen: A Man with a Blue Suit (Erkki Liikasen muotokuva) Kuvaaja: Jussi Tiainen

Suomen Pankissa paljastettiin tänään pankin entisen pääjohtajan Erkki Liikasen muotokuva. Muotokuvan on maalannut Anna Retulainen.

Taiteilija Retulaisen mukaan maalausjälki, väri, materiaali ja sen rytmi kertovat hauraasta muistikuvasta kohtaamisesta sinipukuisen miehen kanssa.

”Kerros kerrokselta maalaus rakentaa muistikuvani näkyväksi. Maalaus on yhdistelmä meitä kahta, minua ja mallia. Kumpi on kohde, kumpi on se, jota katsotaan? Muotokuvassa subjekti ja objekti sekoittuvat toisiinsa ja vuorottelevat. Lopulta maalaus on vain maalia, siinä ei ole ihmistä. Jokainen kohta on yhtä tärkeä, ei ole kuvaa ja taustaa – on vain maalaus”, sanoo Retulainen.

Erkki Liikanen toimi Suomen Pankin pääjohtajana vuosina 2004–2018.

Paljastuspuheessaan pääjohtaja Olli Rehn onnitteli Anna Retulaista erinomaisesta muotokuvasta. ”Taiteilija on saanut aina liikkeessä olevan kohteensa kiinni. Tämä maalaus ei ole vain muotokuva, vaan se on myös tärkeä osa pankin nykytaiteen kokoelmaa”, sanoi Rehn.