Home » Nimitykset » Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi

Pasi_Vainio_Kuva Roope Permanto

Pasi_Vainio_Kuva Roope Permanto

Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio. Suomen Kustannusyhdistys on suomalaisten kirjankustantajien yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on tukea jäseniään kehittämällä kustannusalan toimintaedellytyksiä. Aatteellisena järjestönä se edistää kirjallisuuden levitystä, lukemisharrastusta sekä sananvapautta.

”Tekninen kehitys ja digitalisoituminen tarjoavat paljon uusia mahdollisuuksia luku- ja ostotottumuksiin sekä opetukseen. Uudet kirjaformaatit, jakeluteiden muuttuminen ja uusien toimijoiden tulo markkinoille edellyttää ennakkoluulotonta suhtautumista ja vakiintuneiden toimintamallien uudistamista. On hienoa saada olla mukana tässä kehitystyössä ja edistämässä lukemista, oppimista ja alan toimintaedellytyksiä”, sanoo Vainio.

Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen kokoonpano vuodelle 2019 on:

toimitusjohtaja Pasi Vainio (Kustannusosakeyhtiö Otava), puheenjohtaja
toimitusjohtaja Timo Julkunen (Werner Söderström Oy), varapuheenjohtaja
toimitusjohtaja Anna Baijars (Gummerus Kustannus)
toimitusjohtaja Kirsi Harra-Vauhkonen (Sanoma Pro)
toimitusjohtaja Päivi Hietanen (Edita Publishing Ltd)
toimitusjohtaja Juha-Pekka Heinonen (Lasten Keskus ja Kirjapaja)
liiketoimintajohtaja Outi Karemaa (Karttakeskus)
toimitusjohtaja Mari Koli (Schildts & Söderströms)