Home » Konsertit » THE BALTIC SEA PHILHARMONIC KONSERTOI SUOMESSA MAALISKUUSSA

507d3b8f-4119-419d-bfec-0e39ea57bb9c

Itämeren alueen nuorista muusikoista koostuva orkesteri juhlistaa paitsi kymmenvuotista taivaltaan myös Itämeren alueen valtioiden 100-vuotissyntymäpäiviä Nordic Pulse –nimisessä konsertissaan. Finlandia-talolla sunnuntaina 17. maaliskuuta järjestettävän konsertin tuotosta osa ohjataan Itämeren suojeluun. Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 10. joulukuuta Ticketmasterissa.

Virolaisen Kristjan Järven johtama The Baltic Sea Philharmonic on ainutlaatuinen orkesteri, joka kokoaa yhteen soittajia kaikista Itämeren alueen valtioista. Vuonna 2008 Usedom Music Festivaaleilla perustetussa orkesterissa on mukana nuoria soittajia niin Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta kuin Puolastakin. Korkeatasoinen orkesteri tarjoaa tuiki tärkeitä esiintymismahdollisuuksia ja kokemusta nuorille soittajilleen sekä toimii aktiivisesti myös Itämeren suojelun hyväksi. Suomen konsertin lipputuloista osa ohjataan Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätion kautta.

Vuonna 2019 The Baltic Sea –orkesterin tärkein projekti on Baltian maiden ja Suomen sekä Puolan 100- vuotisen itsenäisyyden inspiroima The Nordic Pulse –konsertti, jonka ensiesitys oli tämän vuoden syyskuussa Merano Music Festivaaleilla Italiassa. Italiassa, Saksassa ja Puolassa jo tämän vuoden puolella esitetty The Nordic Pulse -konsertti nähdään ensi vuoden maaliskuussa Suomen lisäksi Liettuassa, Latviassa, Virossa ja Venäjällä. Ylistetyn konsertin ohjelmisto koostuu 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivien valtioiden kuuluisimpien säveltäjien musiikista. Suomalaissäveltäjiä konserteissa on edustanut Jean Sibelius.

The Baltic Sea Philharmonicin johtaja Kristjan järvi on ylpeä orkesteristaan “The Baltic Sea Phiharmonic yhdistää kaikki Itämeren kymmenen valtiota Norjasta Venäjälle, pohjoisesta etelään. Olivatpa ne EU:ssa tai ei – meillä on kaikilla yhteys toisiimme tämän uskomattoman meren äärellä. Näen, että tämä orkesteri on osa uudenlaista ja yhdistynyttä Baltian aluetta.”

Ympäri maailmaa esiintynyt The Baltic Sea Philharmonic palkittiin the European Cultural Prize –palkinnolla vuonna 2015.

KONSERTTI:
THE BALTIC SEA PHILHARMONIC – Nordic Pulse
Su 17.3.2019 Finlandia-talo, Helsinki
Ovet klo 13, konsertti klo 15

OHJELMA:
Kristjan Järvi
Aurora
Pēteris Vasks
Vientulais Engelis (Lonely Angel), meditation for violin and string orchestra
Gediminas Gelgotas
Violin Concerto
Peter I. Tchaikovsky
Sleeping Beauty

Johtaja Kristjan Järvi, solisti David Nebel (viulu)

LIPUT
Lippujen hinnat palvelumaksuineen alk. 54 / 44 / 34 euroa, lapset (16 v asti), opiskelijat ja eläkeläiset 39 / 29/ 23 euroa Ticketmasterista.