Home » Yleiset Uutiset » Kymenlaakson museon kuvakokoelman kuvia avoimeksi kaikkien käyttöön

43179809245_a34d66225f_z

Jäänmurtaja Tarmo Kotkan satamassa 1910-luvulla, Kymenlaakson museo, YLEV1176

Kymenlaakson museossa avataan yleiskokoelman digitoituja kuvia verkkoon kaikkien saataville. Kuvat avataan Flickr-sivustolla erilaisten Kymenlaaksoa käsittelevien teemojen alle. Ensimmäinen teema on Kymenlaakso 100 vuotta sitten, ja se sisältää monipuolisesti kuvia sisällissodasta, mutta myös muusta kymenlaaksolaisesta elämästä sadan vuoden takaa. Kuviin on liitetty ne tiedot, jotka Kymenlaakson museolla on kokoelmassaan kuvien yhteydessä, joten otamme mielellämme vastaan lisää tietoa kuvista. Kuvissa esiintyviä henkilöitä ei ole tunnistettu.

Kaikki avattavat kuvat ovat yli 50 vuotta vanhoja eli niiden tekijänoikeudet ovat rauenneet. Kuvat on lisensoitu avoimella CC BY 4.0 -lisenssillä, mikä tarkoittaa, että niitä voi kopioida ja jakaa missä tahansa välineessä ja muodossa. Lisäksi kuvia voi muokata ja luoda niistä uutta aineistoa missä tahansa tarkoituksessa ja myös kaupallisesti. Ehtona on vain se, että lähteenä on mainittava asianmukaisesti Kymenlaakson museo ja lisäksi kuvaajan nimi, mikäli se on tiedossa ja merkitty kuvan yhteyteen.

Kymenlaakson museon yleiskokoelman kuvat: https://www.flickr.com/photos/141473267@N05/albums

Vuosina 2016-2018 Kymenlaakson museon yhteydessä toimivassa Merivartiomuseossa on jo avattu kuvia samoilla avoimen datan periaatteilla CC BY 4.0 -lisenssillä. Näitä merivartioinnin historiaan liittyviä kuvia on kaikkien käytettävissä jo yli 1600 ja ne löytyvät omasta Flickr-profiilistaan: https://www.flickr.com/photos/141806384@N07/albums