Home » Levyjulkkarit » Kikka Laitinen Co. -yhtyeen uusi levy ”Puut, linnut ja taivas” kunnioittaa pientä ihmistä ja sanomallisen folk-rockin perinteitä

kikka-laitinen-_vaaka

Kikka Laitinen Co. -yhtyeen levy julkaistaan perjantaina 25.5.2018. 

Pitkän linjan musiikintekijä ei anna periksi markkinahumulle eikä kyykytykselle. Somen kautta tuhansia uusia faneja saanut Laitinen kertoo uudesta levystään:

”On suuri ilo, että nyt, lähes kuusikymppisenä, uskaltaa – ja voi – sanoa ilman pelkoa sen mitä aidosti ajattelee, kertoa siitä mitä näkee ja kuulee ja vieläpä pystyy tekemään näistä ajatuksistaan vuorovaikutuksellista musiikkia, jonka kuulijat kokevat omakseen. Haluan kulkea vastavirtaan nykyisen nopeasti käytettävän suurella koneistolla markkinoidun robomusiikin aikana ja tehdä laadukasta ja nyanssirikasta omaehtoista musiikkia, joka kestää aikaa”, kertoo musiikkinsa jo vuodesta 1987 itse tehnyt lauluntekijä Kikka Laitinen. 

”Elämisen keveys”, yhtyeen uusin single nousi nopeasti Yle Radio Suomen Spotify-listan kärkeen ollen ykkösijalla viikolla 11/2018. Viime kevään ja kesän soitetuimpia radiohittejä oli Laitisen kokoonpanon ”Kanssa vanhan omenapuun”. Kesäksi radiosoittoon lähtee vapaudenkaipuuta korostava ”Oh la laa, Tuupovaaraan!”

“Tahdon musiikissani käsitellä ajankohtaisia asioita kuten luontoa, korruptiota, köyhyyttä, ylidigitalisaatiota ja eriarvoisuutta. Ihmiset elävät erilaisissa kuplissaaan: rikkaat uskovat rahaan ja käyttävät valtaa, teknoilijat uskovat digiin kuin jumalaan, köyhät kärvistelevät byrokratian loukuissa pienissä luukuissaan. Monet kuitenkin kaipaavat vain empatiaa, ihmisyyttä, luontoa, tasa-arvoa, rauhaa ja rakkautta”, sanoo Laitinen, joka tunnustautuu Bruce Springsteen, Bob Dylan ja Neil Young -faniksi.

“Emme kaikki synny kultalusikka suussa, terveinä ja huolettomina, vaan meidän on välitettävä myös heikompiosaisista, se on sivistyksen mitta”, jatkaa Laitinen. 

Modernia, kantaaottavaa singer-songwriter -musiikkia on äänitetty, miksattu ja tuotettu legendaarisella Finnvox-studiolla Risto Hemmin ja Okko Larun taitavien silmien alla, aidoin soittimin. Yhtyeen upea klangi on pitkän linjan työn tulosta: Kustaa Kantelinen, Mikko Yli-Knuuttila, Kikka Laitinen ja Petteri Korhonen ovat tehneet radioaalloillakin paljon soinutta musiikkia yhdessä jo vuodesta 1992.

Yhtye tekee syksyllä 2018 Puut, linnut ja taivas –konsertteja, alkaen KE 3.10. 2018 klo 19 – 21, Teatteri Vanha Juko, Lahti.

Lue lisää:
http://kikkalaitinen.fi/

Kuuntele musiikkia:

https://soundcloud.com/hittitalo-kikka-laitinen

https://open.spotify.com/artist/4ROuCeTGpS1YyFizocqzWh

Rokkarin tie:

1978-1980 Sika, 1982-1984 Pasi & Mysiini, 1985-1992 Gasoline Girls and Petrol Boys, 1992 alkaen Kikka Laitinen Co.

Kikan kynästä radioissa soi 1987 “Sä oot mun”, 1989 “Liikaa liian paljon liian kauan, 1990 “Onks kellään aurinkoo?”, 1992 “Hulababalulaa”, 1994 “Vaikka yhden keskikaljan” ja “Onnen kerjäläinen”, “Jos oot down”, 1996 “Sydän valvoo”, “Mä tahdon luoksesi tulla”, “Omenapuut”, 2000 “Kun radio auki on”, 2006 “Onni on pienissä asioissa”, “Ei surullista”, “Tatuoitu neitoperhonen”, 2008 “Jospa ne kaksi poikaa”, 2012 “Rakkaus naista kuljettaa”, “Enää linnut laula ei”, 2017 “Kanssa vanhan omenapuun”, 2018 “Elämisen keveys”…