Home » Tanssi » Aira Samulin Tanssi Vieköön -festivaalin suojelijaksi

Aira-2-1

Kuvaaja Juha Laitalainen

Taiteilija, yrittäjä ja ikinuori elämän moniottelija Aira Samulin on ensi kesänä järjestettävän Tanssi Vieköön -festivaalin suojelija. Tanssi Vieköön -festivaali täyttää Messukeskuksen tanssilla ja tanssimusiikilla 24.–25. elokuuta 2018.

Aira Samulin on kestojulkkis, joka on tanssittanut Suomen kansaa jo kahdeksalla vuosikymmenellä. Menestyksekäs ura muodin ja viihteen parissa on vienyt Aira Samulinia ympäri maailmaa etsimään sitä, mikä on uutta ja kiinnostavaa. 91-vuotiaan ikiliikkujan vauhti tuntuu vain kiihtyvän. Elokuussa hänet löytää Messukeskuksen Tanssi Vieköön -festivaaleilta, niin tanssiareenoilta kuin tapahtuman suojelijan roolista.

Aira Samulin haluaa rohkaista tanssimisesta kiinnostuneita aloittelijoitakin mukaan festivaalihulinaan.
– Tanssi sopii kaikille ikään, kokoon ja ulkonäköön katsomatta. Tanssiminen on loistavaa liikuntaa ja parasta aivojumppaa. Kukaan ei voi tanssia väärin, ja jokainen on tanssiessaan kaunis. Tanssi Vieköön -festivaalissa on erityisen hienoa se, että sinne voi tulla kokeilemaan, vaikka ei olisi eläessään tanssinut askeltakaan. Kaikki mukaan vain! innostaa Samulin.

Tanssi Vieköön -festivaalin ohjelmaa ovat rakentamassa kymmenet suomalaiset tanssiseurat, parhaat tanssin ammattilaiset ja pidetyimmät tanssinopettajat. Festivaali avautuu poikkeuksellisella tavalla vasta-alkajallekin, sillä se tarjoaa mahdollisuuden tanssiharrastuksen aloittamiseen huipputason tanssinopettajien opastuksella.

Toista kertaa järjestettävä Tanssi Vieköön -festivaali tuo estradille tanssin kansainväliset ja kotimaiset nimet. Ohjelmassa on näyttäviä gaala- ja showkokonaisuuksia, opetustunteja, runsaasti kilpailuja ja lavatanssit suosituimpien tanssibändien tahdittamana. Perjantain huipentaa Tanssi Vieköön Talent Night, näyttävä ja jännittävä uusi tanssikilpailu. Lauantaina nähdään Finnish Dance Organization FDO:n gaala upeine showesityksineen. Tapahtumaan saapuu myös 150 maailman parasta akrobatic rock’n’rollin ja boogie woogien tanssijaa WRRC World Cup -kilpailuun.

Tanssi Vieköön -festivaali lukeutuu esiintyjämäärältään Euroopan suurimpiin tanssifestivaaleihin.

Toista kertaa järjestettävä Tanssi Vieköön -festivaali on tanssin ystävien ja ammattilaisten uudenlainen kohtaamispaikka Messukeskuksessa Helsingissä. Avoinna perjantaina 24.8.2018 klo 16–02 ja lauantaina 25.8.2018 klo 10–02.