Home » Konsertit » Porvoossa traagisesti kuolleen kolmivuotiaan muistoksi hyväntekeväisyyskonsertti

Candle_flame_(1)

Kehtolaulu pienelle prinsessalle –konsertin tähtinä esiintyvät mm. Waltteri Torikka ja arvostettu norjalaissopraano Lise Davidsen. Porvoon tuomiokirkossa lauantaina 3.2.2018 järjestettävän konsertin tuoton suurin osa ohjataan surmatun lapsen äidin toivomuksesta kaltoin kohdelluille lapsille ja Porvoon turvakodille.

Pienen kolmevuotiaan tytön traaginen kuolema 13.11 porvoolaisessa leikkipuistossa on herättänyt ihmisissä tyrmistystä, mutta myös halua tuoda jollain keinoin helpotusta ainoan lapsensa menettäneen äidin arkipäivään. Halu auttaa on saanut monet tunnetut esiintyjät järjestämään hyväntekeväisyyskonsertin lapsen muistoksi.

Kehtolaulu pienelle prinsessalle -konsertti järjestetään Porvoon tuomiokirkossa lauantaina 3. helmikuuta 2018 klo 16. Korkealaatuisen konsertin pääesiintyjinä laulavat Waltteri Torikka ja arvostettu norjalaissopraano Lise Davidsen säestäjänään porvoolaissyntyinen pianisti Sofia Wikman.   Esiintyjäjoukkoon kuuluvat lisäksi sellisti Tuomas Ylinen, näyttelijä Alma Pöysti ja muita suomalaisia muusikoita. Artistit esiintyvät ilmaiseksi ja konsertin tuotosta suurin osa menee äidin toivomuksesta kaltoin kohdelluille lapsille ja Porvoon turvakodille. Konsertin tuotolla katetaan myös lapsen äidille tragediasta aiheutuneita kuluja.  Konsertti järjestetään yhteistyössä Porvoon ruotsalaisen seurakuntayhtymän kanssa.

Waltteri Torikka

Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Hänen debyyttialbuminsa Sydän (2015) oli suurmenestys: se myi platinaa, yli 30 000 kappaletta. Myös vuonna 2016 ilmestynyt Rakkaus on ylittänyt kultarajan. Waltteri Torikka Trion akustinen Rautavaaran kappaleita sisältävä albumi julkaistiin keväällä 2017 ja se valittiin mm. Helsingin Sanomissa yhdeksi vuoden parhaaksi albumiksi.  Joulukuun alussa Torikka esiintyi Hartwall Areenalla täydelle salille yhdessä Jarkko Aholan kanssa.

Lise Davidsen

Voitettuaan Placido Domingon vuosittain järjestämän Operalia 2015 -kilpailun, on Davidsen on ollut kysytty nimi oopperataloissa ympäri maailman. Hän esiintyy nyt ensi kertaa Suomessa.

Lippuja myydään etukäteen 8.1.2018 lähtien osoitteessa luckan@grand.fi, puh: 019-582002 ja tuntia ennen ovelta.