Home » Yleiset Uutiset » Saara Aalto on Suomen euroviisuedustaja – UMK18 uudistuu!

aff1c3364482bc780424c096308f9619

Yle on uudistanut tälle kaudelle Uuden Musiikin Kilpailua ja euroviisuedustajan valintaa. Portugalissa toukokuussa 2018 Suomea Euroviisuissa edustaa Saara Aalto.

Uuden Musiikin Kilpailussa Saara esittää kolme hänelle tehtyä biisiä, joista katsojat ja kansainväliset raadit valitsevat parhaan show’n toukokuussa Lissabonissa järjestettäviin Euroviisuihin. Valinta tapahtuu suorassa UMK-lähetyksessä Espoon Metro Areenalla 3. maaliskuuta.

Saara Aalto on motivoinut päästessään edustamaan Suomea Euroviisuissa: “Tiedän, että minulle tämä matka tulee olemaan tosi mahtava ja huikea riippumatta siitä, mitä kisassa tapahtuu. Tietenkin lähdetään sillä asenteella, että Euroviisut voi voittaa – tai tulla toiseksi! Siinähän minä onnistun aina, siitä ei ole epäilystäkään”, Saara nauraa.

Kolme kilpailevaa biisiä ja niiden musiikkivideot julkaistaan keväällä 2018. Tarkempi aikataulu kerrotaan myöhemmin. Saara lupaa, että luvassa on kolme erilaista kappaletta, joihin jokaiseen tuotetaan ennennäkemättömän näyttävä lavashow.

“Ei ole ollenkaan sellaista “kuhan nyt vähän jotain” -meininkiä, vaan kaikki tehdään täysillä ja hyvällä tavalla mietitysti. Tämä tulee olemaan aivan sairaan hieno juttu koko Suomelle! Minulla on vahva suomalainen ja kansainvälinen tiimi takana ja saadaan asiat isosti tehtyä.”

Lue Saara Aallon haastattelu kokonaisuudessaan UMK:n sivuilta, yle.fi/umk.

Miksi uudistus?

Uudistuksen takana on ensisijaisesti tavoite menestyä Euroviisuissa viime vuosia paremmin.

“Uskomme, että valovoimainen ja kansainvälistä uraa luonut Saara Aalto on valttikorttimme menestykseen. Laitamme nyt kaikki panostukset siihen, että meillä on kolme loistavaa kappaletta ja show’ta, joista paras nähdään toukokuussa Lissabonissa”, UMK:n tuottaja Anssi Autio kertoo.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomen euroviisuedustajaksi on valittu suoraan vain yksi artisti. Viimeiset kuusi vuotta Yle on toteuttanut euroviisuedustajan etsimisen avoimen UMK-kilpailun kautta. Avoin haku oli käynnissä myös vuoden 2018 Euroviisuihin.

“Kuka Euroviisuissa pärjää ja miten finaaliin päästään on monen tekijän summa, kuten viisuhistoria on osoittanut. Uskomme, että meillä on nyt käsissämme menestysreseptin ainekset”, Autio toteaa.

Liput Metro Areenalle tulevat myyntiin 14.11. Suoran UMK-lähetyksen 3. maaliskuuta Metro Areenalta juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen.