Home » Yleiset Uutiset » Suomalainen Kamariorkesteri perustaa uuden Nuorisoakatemian

Vuonna 2017 Suomalainen Kamariorkesteri aloittaa yhden lähihistorian mittavimman hankkeensa: kolmivuotisen Nuorisoakatemian. Projekti on suunnattu suomalaisissa musiikkikorkeakouluissa opiskeleville nuorille. Nuorisoakatemiaan haetaan koesoitoilla, joiden hakuaika alkoi 31.1.2017. Yksi hankkeen keskeisimpiä elementtejä ja samalla Nuorisoakatemian muista vastaavanlaisista koulutusprojekteista erottava tekijä on kamarimusiikin harjoitteleminen ja soittaminen.

Nuorisoakatemiassa Suomalaisen Kamariorkesterin ammattimuusikot tuovat osaamisensa nuorten muusikoiden käyttöön mestari–kisälli-mallisessa toiminnassa, jossa SKO:n muusikot toimivat nuorten muusikoiden valmentajina. Projektin periodeja on vuosittain viisi, ja ne rakentuvat harjoitusjaksosta, kamarimusisoinnista ja konserteista. Yksi pääperiodeista on aikataulutettu vuosittain elokuussa järjestettävän Tammisaaren Kesäkonsertit -festivaalin yhteyteen. Nuoret voivat harjoitella viikon ajan yhdessä ammattimuusikoiden kanssa ja seurata tiiviisti ammattiorkesterin työskentelyä festivaalin kaikkien konserttien yhteydessä. Festivaali huipentuu konserttiin, jossa nuoret muusikot pääsevät nousemaan lavalle yhdessä valmentajiensa kanssa.

Osa Nuorisoakatemian muusikkokoulutusta toteutetaan kapellimestarikoulutuksena, jossa muutamalle kapellimestariopiskelijalle tarjotaan mahdollisuus toimia assistentteina ja saada mestariluokkaopetusta kapellimestari Sarasteelta.

Kolmivuotinen Nuorisoakatemia toteutetaan Jane ja Aatos Erkon Säätiön apurahalla.