Home » Kuorot » Kuopion nuorisokuoro on Yleisradion vuoden nuorisokuoro

385336_10151913042724972_1690527978_n

Yleisradion Vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2013 – 2104 on valittu Kuopion Nuorisokuoro.  Vuonna 2005 perustetun kuoron laulajat ovat 14 – 24-vuotiaita. Kuoron taiteellisena johtajana on toiminut alusta lähtien Jussi Mattila. Sekakuoromuotoisena, yli 60-henkisenä ja hyvässä äänellisessä balanssissa olevana nuorisokuorona se on harvinaislaatuinen pohjoismaissa. 

Ylen klassisen musiikin toimitus on valinnut Vuoden nuorisokuoron vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Tänä vuonna valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti nuorten omaehtoiseen toimintaan sekä ohjelmistolliseen monipuolisuuteen

Kuopion Nuorisokuoro tuo ohjelmistossaan esiin musiikkia laajasti ja monipuolisesti. Taitavista nuorista koostuva joukko taipuu niin klassiseen kuorolauluun kuin rytmimusiikkiinkin.

Kuoron taustayhteisönä toimii Kuopion Nuorisokuoroyhdistys ry, jonka jäsenet ovat kaikki kuoron laulajia. Nuoret siis itse hallinnoivat kuoroaan, vaikuttavat päätöksiin esiintymisistä, ohjelmistosta, toiminnasta ja rahoituksesta.

Kuoro on tehnyt yhteistyötä vuosien varrella lukuisten artistien kanssa, näistä mainittakoon mm. lauluyhtye The King’s Singers, oopperalaulajatJorma HynninenVille Rusanen ja Marjukka Tepponen, säveltäjä-muusikko Kerkko Koskinen sekä PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti.

Kuopion Nuorisokuoro on osa Kerkko Koskisen uutta suurkokoonpanoa Kerkko Koskinen Kollektiivi, jonka solisteina laulavat Paula Vesala,Vuokko Hovatta ja Manna. Kollektiivin keväällä 2012 äänitetty ja kesällä 2012 ilmestynyt levy on myynyt kultaa. 

Yleisradion vuoden nuorisokuoron joulukonsertti pidetään sunnuntaina 1.12. klo 19 Pyhän Johanneksen kirkossa Kuopiossa ja radioidaan Yle Radio 1:ssä. Keväällä 2014 Yle Radio 1 lähettää myös Kuopion Nuorisokuoron kevätkonsertin. Vuoden nuorisokuoron kauden ohjelmaan sisältyy myös äänitteen tekeminen Yleisradiolle.