Home » Tapahtumat » Rauman Pitsiviikko tulee taas: 23.-31.7.2016

nettiin_0

Pitsiviikko valloittaa Rauman taas heinäkuun lopussa, tänä vuonna jo 46. kertaa. Tapahtuman avajaisia vietetään lauantaina 23.7. klo 10 alkaen Helsingintorilla. Luvassa on juhlallisuuksia aina musiikki- ja tanssiesityksistä juhlapuheisiin, Rauman omaa Pyyrmania tietenkään unohtamatta, joka trumbutta Pitsiviikon alkaneeksi. Yhdeksän päivän aikana kaupungista löytyy jokaiselle jotakin: näyttelyitä, musiikkia, maukasta ruokaa läheltä ja kaukaa, avoimia Vanhan Rauman pihoja ja pihakirppiksiä ja markkinoita sekä tietysti lapsille suunnattuja tapahtumia.

Monipuolinen näyttelyohjelma

Pitsiviikon näyttelyohjelma herättää jälleen mielenkiinnon monipuolisella tarjonnallaan. Pitsi- ja käsityöharrastajille on tarjolla näyttelyitä ympäri kaupunkia ja käsityöliikkeet palvelevat asiakkaitaan Pitsiviikon jokaisena päivänä. Tänä vuonna Raumalla nähdään pitsivieraita Puolan Bobowasta asti. Heidät voi bongata avajaislauantain pitsiseminaarista ja päivittäin Marelasta esittelemässä upeita nypläystöitään.

Taiteen ystäviä hemmotellaan lukuisilla taidenäyttelyillä ja avoimilla työhuonegallerioilla. Heikkilän taidepihalla pääsee ihastelemaan autenttista taiteilijaelämää, kun raumalaiset taiteilijat pitävät työhuoneidensa ovet auki yleisölle. Taiteen lisäksi kaupunki on täynnä historiallisia näyttelyitä, joissa pääsee tutustumaan entisajan elämään Raumalla ja lähialueilla.

Markkinahumua läheltä ja kaukaa

Jo pysyväksi osaksi Pitsiviikon tapahtumia muodostuneet kansainväliset suurmarkkinat pystytetään jälleen Kanalin ympäristöön torstaista alkaen. Mukana on yli 120 yrittäjää 35 eri maasta! Kävijöillä on mahdollisuus maistella ihania italialaisia herkkuja tai vaikkapa ostaa kukkia suoraan Hollannista kotia koristamaan. Kansainvälisiä markkinoita edeltävänä keskiviikkona Rauman Vanha Asema puolestaan täyttyy paikallisten tuottajien ja käsityöläisten tarjonnasta lähiruokamarkkinoiden muodossa. Esittäytymässä on myös ympäri Suomea suurta suosiota niittänyt REKO lähiruokarinki.

Kirppiksiä idyllisissä pihapiireissä

Pitsiviikolla pääsee ihastelemaan kirpputorien lomassa myös lumoavan kauniita raumalaisia pihamaita. Männistön pihakirppis järjestetään keskiviikkona ihanalla Männistön puutaloalueella, ja kirppisaarteiden lisäksi paikalta voi löytää myös sirkustaiteilija Foben. Vanha Rauma Yhdistyksen avoimet pihat/kirpputoritapahtuma puolestaan järjestetään jälleen ympäri Vanhaa Raumaa Pitsiviikon jokaisena päivänä.

Konserttielämyksiä

Musiikki on perinteisesti ollut näkyvä osa Pitsiviikon tapahtumatarjontaa. Merkittävimpinä konserttipaikkoina toimivat tänä vuonna Marelan sisäpiha sekä Savilanpuiston konserttilava. Marelan iltapäiväkonserteissa nautitaan torstaina ja perjantaina kansanmusiikista sekä kansantanssista, kun lavalle nousevat muun muassa Weijo Koskiranta, Anitan viulut sekä Rauman eläkeläisten tanhuryhmä Ikinuoret. Savilanpuiston konsertin erikoisuutena on tänä vuonna erityisesti nuorille suunnattu lauantai-ilta, jolloin Savilanpuiston yleisöä villitsee muun muassa Ruudolf ja Karri Koira.

Paljon puuhaa lapsille

Lapsia ei ole tänäkään vuonna unohdettu ohjelmaa suunniteltaessa. Perheen pienimmät eivät takuulla ehdi tylsistyä, kun Pitsiviikolla riittää tekemistä tapahtuman jokaisena päivänä. Luvassa on esimerkiksi konsertteja, käsityöpajoja, keppihevosestekisa, mielikuvitusmatkoja Vanhassa Raumassa ja runoselfie-työpaja. Perjantaina on mahdollisuus testata ja harjoitella omia akrobatia- ja jongleeraustaitoja, kun SirkusUnioni saapuu kaupunkiin pitämään koko perheen sirkustyöpajaa.

Lähiseudun tapahtumat

Pitsiviikon ohjelma levittäytyy laajalti myös Rauman keskustan ulkopuolelle. Pitsiviikon ”etkoja” vietetään Pyharannan Reilassa, HANTLA ry:n Hannulassa. Paikanpäällä on luvassa livemusiikkia ja mahdollisuus laittaa jalalla koreaksi. Kodisjoella ja Sammallahdenmäellä päästään nauttimaan musiikista kansanmusiikin muodossa. Pitsiviikon näyttelyohjelma levittäytyy laajalti Rauman ulkopuolellekin. Euran kirkossa on esillä kirkkotekstiilejä eri aikakausilta ja Eurajoella Välimaan perinnetorpalla pääsee tutustumaan torpan elämään 1930-luvulla.

Rauman Pitsiviikon monipuoliseen ohjelmaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.pitsiviikko.fi.