Home » Tapahtumat » Historiallista miekkailua: Näytöksiä ja työpaja sekä miekkailuaiheiset treffit Kuopion korttelimuseossa 30.7.

image_gallery

Historiallista miekkailua. Kuva: Kuhmu/Mia Paarma

Kuopion korttelimuseossa nähdään lauantaina 30.7 historiallista miekkailua alkuperäisten oppien mukaisesti. Näytöksen jälkeen pääsee myös itse kokeilemaan! Työpajassa harjoitellaan 1800-luvun sotilassapelia englantilaisen rakuunakapteeni Alfred Huttonin mukaan sekä 1300-luvun pitkämiekkaa varhaisimman saksalaisen mestarin Johannes Liechtenauerin opeilla. Työpaja sopii kaikenikäisille, ja harjoittelussa käytetään sekä muovi- että teräsaseita. Jokainen osallistuja saa myös lopuksi käydä valitsemallaan aseella kaksintaistelun työpajan vetäjää vastaan!

Miekkailunäytöksiä klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00. Työpaja alkaa näytöksen jälkeen.

Miekkailuaiheiset treffit
Lauantaina 30.7 klo 14 Miekkailuaiheiset treffit Kuopion korttelimuseossa. Ohjatuilla treffeillä (K-18) tavataan muita samanhenkisiä ihmisiä ja tällä kertaa nähdään myös historiallista miekkailua. Näytöksen jälkeen halukkaat pääsevät itse kokeilemaan. Treffeillä tutustutaan myös museokoteihin. Jatkot Korttelimuseon Kahvituvassa, jossa treffiläisille erikoistarjous. Iltaa jatketaan vielä klo 17 jälkeen Introssa.

Miekkakierros – miekkailuaiheinen opastus

Miekkailusta järjestetään lisäksi opastus Kuopion museossa torstaina 4.8 klo 15.30. Opastuksella käydään läpi miekkojen historiaa aina pronssikaudesta nykypäivään tutustumalla Kuopion museon miekkoihin ja muutamaan näköiskappaleeseen. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.
Korttelimuseon uudessa kahvilassa erikoistarjous

Minna Porali aloitti kahvilan uutena yrittäjänä 1.7. Heinäkuun viimeisenä lauantaina juhlistetaan myös uutta yrittäjää ja nimeä Korttelimuseon Kahvitupa, jolloin kahvilassa kävijöille erikoistarjous!

Historiallista miekkailua historiallisessa miljöössä
Kuopion korttelimuseossa, lauantaina 30.7, vapaa sisäänpääsy museoon koko päivän