Home » Tapahtumat » Kuvataiteen päivää juhlitaan jälleen Raumalla sunnuntaina 10.7.

Suomen Kuvataiteen päivää juhlistetaan jälleen Raumalla ja naapurikunnissa.

Suuren suosion saavuttanut kuvataidetapahtuma valtaa Rauman ja lähialueiden työhuoneet ja galleriat sunnuntaina 10.7.

Suomen Kuvataiteen päivää juhlistetaan Raumalla tänä vuonna laajassa mittakaavassa: mukana on yli 30 taiteilijaa ja galleriaa Raumalta sekä useilta lähialueen paikkakunnilta. Taiteilijoiden työhuoneiden ja gallerioiden ovet ovat auki koko päivän. Monipuolisessa ohjelmassa on luvassa myös muun muassa työpajoja, yleisöopastuksia sekä keskustelua taiteidenvälisyydestä.

Esimerkiksi Rauman taidemuseon pihalla voi kokeilla itse kiviveistoksen työvaiheita ja osallistua installaatioteoksen tekemiseen, ja Nokan torpalla voi tehdä itse aidon akvarellityön pientä maksua vastaan. Heikklän pihapiirissä on kaiken taiteen tori, ja muun muassa mahdollisuus seurata taiteilijoiden työskentelyä. Lönnströmin taidemuseossa on tutkija Jussi Kivisen erikoisopastus liittyen taiteilijakaksikko IC-98:n Khronoksen talo -projektiin. Sepän talolla kuullaan kesäistä klassista musiikkia: esiintymässä on duo Sakari Kivinen, sello, ja Tuomas Taanila, kitara. Sepän talon ohjelmassa on myös muun muassa keskustelutilaisuus taiteidenvälisyydestä.

Tänä vuonna Kuvataiteen päivän tapahtumassa on mukana myös useita gallerioita naapurikunnista ja lähialueilta: esimerkiksi Laitilasta, Eurasta, Uudestakaupungista ja Eurajoelta.

Suomen Kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2004 Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta. Heinäkuun 10. päivä on kansainvälisesti arvostetun kuvataiteilija Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä. Kuvataiteen päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota kuvataiteen merkitykseen taiteenalana ja vahvistaa sen asemaa osana suomalaista kulttuurielämää.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste, Rauman kaupungin kulttuuritoimi, Rauman taidegraafikot ry ja Rauman taiteilijaseura ry.