Brax_10-08-26_027_web_1

Tekijänoikeusjärjestö Gramexin puheenjohtajaksi on valittu Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax. Brax seuraa tehtävässä Ilmo Laevuota, joka huomenna 1.3. siirtyy Gramexin toimitusjohtajaksi.

Tuija Brax on toiminut kansanedustajana vuosina 1995–2015, Vihreiden puheenjohtajana vuosina 1995–1997 ja oikeusministerinä vuosina 2007–2011.

”Luovien alojen merkitys kasvulle ja työpaikoille on kasvussa Suomen kaltaisissa maissa. Tekijänoikeusjärjestöillä on suuri merkitys tällaisen toiminnan mahdollistajana, sanoo Tuija Brax.

”Tuija Braxilla on merkittävä yhteiskunnallinen ja oikeudellinen kokemus ja odotan ilolla tilaisuutta päästä tekemään hänen kanssaan yhteistyötä”, sanoo Gramexin toimitusjohtajana 1.3. aloittava Ilmo Laevuo.

”Tuija Brax tuo merkittävää osaamista Gramexiin”, sanoo Musiikkituottajat – IFPI Finland’in toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

”Tuija Braxin valinta puheenjohtajaksi vahvistaa hyvällä tavalla mielikuvaa osaavasta ja ratkaisuhakuisesta tekijänoikeusjärjestöstä. Ja on mainiota, että tämänkin miesvaltaisen hallituksen johtoon saadaan nainen,” sanoo Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

Tekijänoikeusjärjestö Gramex hoitaa tekijänoikeusasioita muusikoiden ja musiikkituottajien puolesta. Gramex edustaa noin 60.000 kotimaista taiteilijaa ja tuottajaa sekä lukuisia ulkomaisia oikeudenhaltijoita. Gramex kerää tekijänoikeuskorvauksia ja myöntää käyttölupia äänitemusiikin ja musiikkivideoiden käyttöön. Gramex palvelee yli 30.000 musiikin käyttäjää. Vuonna 2015 Gramex-korvauksia kerättiin noin 20,2 miljoonaa euroa.