Home » Tanssi » Zodiak – Uuden tanssin keskus: Pääosassa tanssi

ANNA2copy_c_KristianPalmu

Tanssiteos Anna sai alkunsa tanssi- ja esitystaiteilija Maija Mustosen halusta löytää uudelleen tanssi. Niinpä hän tilasi kolmelta koreografilta itselleen tanssisoolon. Nämä pienoisteokset saavat yhteisen ensi-iltansa torstaina 25. helmikuuta Zodiakin näyttämöllä Kaapelitehtaalla.

Anna on esittäjänsä aloitteesta alkunsa saanut kolmen erillisen teoksen muodostama kokonaisuus. Illan pääosassa on tanssi. Tekijät ovat halunneet raivata tanssin kokemuksen tieltä sitä niin usein sumentavia kerroksia.

– En ole koskaan nauttinut huomion keskipisteenä olemisesta. Tässäkin esityksessä ajattelen, että esillä on nimenomaan tanssi, en minä itse, Mustonen toteaa.

Erityisesti kollektiivisten teosten alullepanijana ja ohjaajana tunnetuksi tulleella Mustosella on vankka voimistelutausta ja tanssijan koulutus. Mustosen oma tanssijuus on ollut vuosia taka-alalla hänen kuljettuaan monen taidemutkan kautta tanssiteosten ohjaustyöhön.

– Minussa on kasvanut parin viime vuoden aikana halu löytää uudelleen tanssimisen hurmos. Halusin antaa itselleni mahdollisuuden rakastua tanssiin uudelleen, Mustonen kertoo.

Mustonen tilasi esitykset kolmelta ihailemaltaan, sattumoisin Anna-nimiseltä koreografilta. Anna Maria Häkkinen, Anna Mustonen ja Anna Torkkel lähestyvät kukin omalla tavallaan kysymystä miten antaa Maijalle lahjaksi tanssi.

Herkkätunnelmaisen esityksen työryhmässä ovat lisäksi mukana valosuunnittelija Kristian Palmu sekä dramaturgisena apuna esittävän taiteen monitoimimies Erno Aaltonen.
Kantaesitys
ANNA MARIA HÄKKINEN – ANNA MUSTONEN – MAIJA MUSTONEN – ANNA TORKKEL: ANNA
Esitys ja konsepti: Maija Mustonen
Koreografiat: Anna Maria Häkkinen, Anna Mustonen, Anna Torkkel
Dramaturginen dialogi: Erno Aaltonen
Valosuunnittelu: Kristian Palmu
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Maija Mustonen
Ensi-ilta: to 25.2. klo 19.00, Zodiak Stage, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki
Muut esitykset: la 27.2. klo 19.00 | su 28.2. klo 15.00 | ke 2.3. klo 19.00 | to 3.3. klo 19.00 | la 5.3. klo 19.00 | su 6.3. klo 15.00
Taiteilijatapaaminen ke 2.3. esityksen jälkeen
Liput: 23/15 €
Lippuja ennakkoon Tiketistä