Home » Tanssi » Tiina Myllymäki ja Sergei Popov Kansallisbaletin tähtitanssijoiksi

90b8be7c5984dc3c_800x800ar

Jorma Elo: Kesäyön unelma, kuvassa Tiina Myllymäki, Sergei Popov, kuva Sakari Viika.

Ilja Bolotov nimitettiin ensitanssijaksi ja Tuukka Piitulainen solistitanssijaksi

Suomen kansallisbaletissa on julkistettu uusia tanssijanimityksiä Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -balettiesitysten yhteydessä. Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve nimitti lauantain 19.12. päivänäytöksessä päärooleissa tanssineet ensitanssijat Tiina Myllymäen ja Sergei Popovin tähtitanssijoiksi.

Helsingin tanssiopistossa balettikoulutuksensa saanut Tiina Myllymäki on työskennellyt Kansallisbaletissa vuodesta 2003 saakka, solistitanssijana vuodesta 2011 ja ensitanssijana vuodesta 2012. Uransa aikana hän on tanssinut useissa päärooleissa, kuten Oneginin Tatjanana, Kesäyön unelman Titaniana, Pähkinänsärkijä ja Hiirikuninkaan Klaarana sekäManonin , Lumikuningattaren , Scheherazaden ja Pienen merenneidon nimirooleissa. Nykytanssiteoksista hän on tanssinut mm. Jerome Robbinsin Glass Piecesissä , Jiří Kyliánin Petite Mortissa ja Bella Figurassa , Mats Ekin FLUKEssa , William Forsythen workwithinworkssa ja teoksessa In the Middle, Somewhat Elevated sekä Jorma Elon Double Evilissä .

Venäläinen Sergei Popov on saanut balettikoulutuksensa Vaganova-instituutissa, Pietarissa, ja hän on työskennellyt Kansallisbaletissa ensitanssijana vuodesta 2014. Ennen Kansallisbalettia Popov on työskennellyt Pietarin Mariinski-teatterissa ja Puolan kansallisbaletissa. Suomen kansallisbaletissa Popov on tanssinyt päärooleissa mm. Kesäyön unelman Oberonina,Lumikuningattaren Kaina, Peer Gyntin nimiroolissa, Pähkinänsärkijä ja Hiirikuninkaan prinssinä sekä Jerome Robbinsinteoksessa Glass Pieces .

Myllymäki ja Popov nähdään näyttämöllä seuraavan kerran tammikuussa ohjelmistoon palaavan Bajadeerin päärooleissa.

Viime viikolla Pähkinänsärkijä ja Hiirikuninkaan esitysten yhteydessä myös kaksi muuta tanssijaa saivat nimityksen. Solistitanssija Ilja Bolotov nimitettiin ensitanssijaksi tiistaina 15.12. ja tanssija Tuukka Piitulainen solistitanssijaksi torstaina 17.12. Permin valtion balettikoulussa koulutuksensa saanut Bolotov on työskennellyt Kansallisbaletissa vuodesta 2010, tätä ennen Zürichin ja Leipzigin baleteissa. Piitulainen on suorittanut balettiopintonsa Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja Bolšoi-teatterin balettiakatemiassa Moskovassa, ja työskennellyt Kansallisbaletissa vuodesta 2012.

Suomen kansallisbaletissa on kansainvälisen mallin mukaisesti tähtitanssijoita, ensitanssijoita, solistitanssijoita ja tanssijoita. Tähtitanssijoita ovat Myllymäen ja Popovin lisäksi Salla Eerola , Eun-Ji Ha , Petia Ilieva , Michal Krčmář , Samuli Poutanen jaNicholas Ziegler .