Home » Nimitykset » Kustantaja Leena Majander-Reenpää valittiin Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n uudeksi puheenjohtajaksi

Kustantaja Leena Majander-Reenpäästä Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n uusi puheenjohtaja

Vanhan kirjallisuuden päivät -kirjallisuustapahtuman taustayhteisön, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n jäsenistö valitsi tiistaina 29.10. järjestetyssä kokouksessaan yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi WSOY:n varatoimitusjohtajan, kustantaja Leena Majander-Reenpään. Majander-Reenpää on kustannusalalla pitkään toiminut ja arvostettu kirjan ja kirjallisuuden asiantuntija. Yhdistyksen edellinen puheenjohtaja, professori Jukka Sarjala menehtyi 6.6.2013.

Muiksi Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin: toimituspäällikkö Sakari Katajamäki, dosentti Mikko Lahtinen, kirjakauppias Timo Surojegin, viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto ja julkaisupäällikkö Johanna Lilja. Varajäseniksi valittiin kirjakauppias Vesa Hörkkö, kansanedustaja Arto Satonen, opiskelija Tapani Leikas, kirjailija Jyrki Vainonen ja opinto-ohjaaja Ulla Yli-Hongisto.

Majander-Reenpää aloittaa toimikautensa puheenjohtajana heti, muun hallituksen toimikausi alkaa sääntömääräisesti vuoden 2014 alusta.

Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n tarkoituksena ja tavoitteena on yhdistyksen sääntöjen mukaan edistää kirjallisuuden säilymistä, tuntemusta ja tunnetuksi tekemistä sekä toimia (vanhasta) kirjallisuudesta, sen tutkimisesta, huollosta, näytteille asettamisesta, tutkimuksesta ja arvostuksesta kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan ensisijaisesti järjestämällä valtakunnallisen kirjallisuustapahtuman, Vanhan kirjallisuuden päivät Sastamalassa, Sylvään koululla ja sen pihaan pystytetyssä kirjateltassa juhannuksen jälkeisen viikon perjantaina ja lauantaina. Kävijöitä tapahtumassa on vuosittain noin 15000.

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään seuraavan kerran 27.-28.6.2014. Tapahtuman ennakkotilaisuus järjestetään torstaina 26.6. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa. Vuosi 2014 on tapahtuman 30-vuotisjuhlavuosi ja näin ollen myös tapahtuman teemassa fokusoidaan tapahtuman ytimeen eli kirjaan. Juhlavuoden teemaksi on otettu jo muutaman vuoden käytössä ollut tunnuslause ”Kirjan ja kirjallisuuden puolesta – Vanhan kirjallisuuden päivät”. Tapahtuman keskusteluissa ja seminaareissa pohditaan kirjan menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta, niin sisällöllisestä kuin fyysisen esineenkin näkökulmasta.

Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmasta vastaa erikseen nimetty ohjelmavaliokunta FT, kirjailija Panu Rajalan johdolla.