Home » Levyjulkkarit » Scandinavian Music Groupin uusi albumi Baabel on ilmestynyt

image003 (1)

SCANDINAVIAN MUSIC GROUPILTA UUSI ALBUMI

Baabel ilmestyi 16. lokakuuta – kuuntele koko albumi täältä

Scandinavian Music Group julkaisi kahdeksannen studioalbuminsa, Baabel, perjantaina 16. lokakuuta. Yhtye starttasi syksyn klubikiertueensa albumin julkaisupäivänä Jyväskylän Lutakosta. Mittava rundi jatkuu aina joulukuulle saakka.

Levyn kaikki kappaleet on säveltänyt ja suurelta osin myös sovittanut Joel Melasniemi. Sanoituksista vastaa Terhi Kokkonen. Melasniemi ja Kokkonen ovat jälleen myös tuottaneet levyn itse, ja sen on miksannut Risto Hemmi.

Levyn teemoja ovat valta ja sen eri muodot. Uskonto tai uskonnottomuus. Etuoikeutetun elämän sattumanvaraisuus ja hetkellisyys. Vastuu ja syyllisyys. Baabel voi olla ympäröivä maailma tai pään sisällä, mutta lopulta levyllä kuitenkin kuuluu toivo”, Terhi Kokkonen sanoo.

Musiikillisesti levy on edeltäjäänsä kevyempi.

Halusimme tehdä levyn, joka on yhtä häpeilemättömän taiteellinen kuin Terminal 2, mutta tanssittavampi ja kiihkeätempoinen. Tämän tahdissa ei ehkä twerkata, mutta valkoinen  Courtney Cox & Bruce Springsteen -paritanssi onnistuu helposti. Baabelissa on enemmän teräviä kulmia ja huonoa käytöstä kuin edeltäjässään, se ei ole erityisen juhlallinen levy”, kertoo Joel Melasniemi.

Yhtyeenä Scandinavian Music Group on kokenut muutoksia. Bassoa soittaa nyt aiemmin mm. Wedding Crashersista tunnettu Oskari Halsti. Yhtye on hioutunut tiukan keikkailun aikana jälleen uudenlaiseksi, ja sen historian tunteva, mutta silti omintakeinen soundi on yksi levyn kantavista voimista.

Scandinavian Music Groupin suosio on kestänyt debyyttialbumin julakisusta saakka; ensimmäinen albumi Onnelliset kohtaa (2002) myi platinalevyyn oikeuttavan määrän ja seuraavat viisi studioalbumia Nimikirjaimet (2004), Hölmö rakkaus ylpeä sydän (2006), Missä olet Laila? (2007), Palatkaa Pariisin! (2009) ja Manner (2011) sekä kokoelma-albumi Näin minä vihellän matkallani (2011) ovat ylittäneet kultalevyrajan.  Vuonna 2014 julkaistiin seitsemäs studioalbumi Terminal 2,  jolle sateli kiitoksia niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin.

Scandinavian Music Group – Baabel-levyn julkaisukiertue, syksy 2015 (lisäykset mahdollisia):

23.10. Tavastia, Helsinki

24.10. Möysän Musaklubi, Lahti

30.10. 45 Special, Oulu

04.12. Klubi, Tampere

05.12. Klubi, Turku

11.12. Kerubi, Joensuu

12.12. Blackpool, Järvenpää

18.12. Rytmikorjaamo, Seinäjoki

19.12. Suisto-klubi, Hämeenlinna

https://www.facebook.com/ScandinavianMusicGroup

www.scandinavianmusicgroup.com

www.instagram.com/terhikokkonen

http://www.levykauppax.fi/artist/scandinavian_music_group/baabel/#cd