Home » Uncategorized » Vuoden lastenlevyn Emman tänä vuonna saanut Muumiperheen lauluretki lähtee Muumien 70v juhlavuoden kunniaksi kiertueelle

Muumiperheen-lauluretki-live-752-502

Marraskuussa alkava kiertue juhlistaa rakastettujen Muumien 70-vuotista tarinaa. Visuaalisissa konserteissa kuullaan Eija Ahvon ja Markus Bäckmanin tähdittämää seitsenhenkistä liveorkesteria.

Tove Janssonin luomat,  rakastetut Muumit juhlistavat 70-vuotista taivaltaan marraskuussa käynnistyvällä Muumiperheen lauluretki –kiertueella. Halki Suomen liikkuva kiertue pohjautuu Tammi-kustantamon vuonna 2014 julkaisemaan Muumiperheen lauluretkikirja/cd –pakettiin, joka on myynyt jo yli 25 000 kappaletta. Kriitikoiden ylistämä levy on napannut myös Vuoden lastenalbumi 2015 Emman sekä valittu Varhaisiäin Musiikinopettajat Ry:n vuoden lastenlevyksi. Kiertue järjestetään yhteistyössä Muumien oikeuksia valvovan Moomin Characters Oy:n kanssa. Osaan konserteista liput ovat jo ostettavissa, kaikkinensa liput ovat myynnissä keskiviikkona 23.9.2015.

Muumiperheen lauluretkellä matkataan tuttujen hahmojen ja monien mukavien tunnelmien muassa Muumilaakson halki. Kokeneen lastenkirjailja Hannele Huovin sanoittamat ja omalla alallaan yhtä lailla ansioituneen Soili Perkiön säveltämät laulut puhuttelevat muumien ystäviä vauvasta vaariin ja tunnelmat vaihtelevat Nuuskamuikkusen huilun sävelistä Pikku Myyn räppiin. Matti Kallion (Värttinä) sovittamat kappaleet kuullaan kiertueella monipuolisen näyttelijä-laulaja Eija Ahvon sekä lukuisissa suosituissa lastenohjelmissa- ja elokuvissa kuullun ääninäyttelijä-laulaja Markus Bäckmanin tähdittämän seitsemänhenkisen livebändin esittäminä.  Lisää tunnelmaa konsertteihin luovat ansioituneiden muumikuvittajien Riina ja Sami Kaarlan jokaiseen kappaleeseen luomat omat visuaaliset maailmansa.

Konsertin kesto on 50 minuuttia ja kappaleiden välissä Eija Ahvo kertoo lapsille jännittäviä tarinoita lauluista sekä esittelee lavalla äänessä olevia klassisia soittimia.

Muumiperheen lauluretki –levystä sanottua:

Uusi muumilevy on silkkaa laatua alusta loppuun… Tuloksena on osuvia pieniä hyvänmielen tarinoita muumien maailmasta. Tunnelmassa on vekkulia virnettä ja syvää rauhaa lomittain, aivan kuin Tove Janssonillakin. 

Mari Koppinen, Helsingin Sanomat

Lauluista välittyy Muumien suuri viisaus ja rohkeus, joka tarttuu kuulijaan. Tätä levyä kuuntelee erittäin mielellään niin lapsi kuin aikuinenkin, sillä levy on tehty hienolla ammattitaidolla ja suurella sydämellä. 

Vuoden lastenlevy, Varhaisiän musiikkiopettajat ry.

Muumiperheen lauluretki -kiertue:

TO 5.11.2015 Snellman-sali, Kokkola

PE 6.11.2015 Törnävä-sali, Seinäjoki

LA 7.11.2015 Oulaisten Musiikkijuhlat, Oulainen

13.11.2015 Warkaus-sali, Varkaus

14.11.2015 Sibeliussali, Lahti

15.11.2015 Nosturi, Helsinki

20.11.2015 Konserttitalo, Kotka

21.11.2015 Kehruusali, Lappeenranta

22.11.2015 Areena, Oulu

27.11.2015 Viitasaari Areena, Viitasaari

28.11.2015 Kuhmotalo, Kuhmo

29.11.2015 Rantasipi Tropiclandia, Vaasa

5.12.2015 Karhuhalli, Pori

Konserttien liput ovat ostettavissa täältä viimeistään keskiviikkona 23.9.2015:
www.moomin.com/fi/muumiperheen-lauluretki/