Home » Uncategorized » Amorphiksen uusi albumi listamenestys ympäri maailman

image003

AMORPHIKSEN UUSI ALBUMI LISTAMENESTYS YMPÄRI MAAILMAN

Under The Red Cloudille yhtyeen historian korkeimmat sijoitukset mm. Keski-Euroopan albumilistoilla

Saksan albumilistalla sijalle 10.

Finland: #2

Germany: #10

Switzerland: #11

Austria: #20

Belgium: #40 (Vlandern), #53 (Wallonia)

Netherland: #50

France: #61

Australia: #157

England: #162 (#16 Rock, #21 Indie)

Metalliyhtye Amorphis julkaisi uuden albuminsa  Under The Red Cloud  4. syyskuuta. Yhtyeen kahdestoista pitkäsoitto on ollut arvostelumenestys niin Suomen kuin ulkomaan musiikkimediassa. Levy kipusi yhtyeen historian ensimmästä kertaa mm. UK:n ja Australian albumilistoille. Amorphis-uran korkeimmat listadebytoinnit yhtye keräsi myös Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Belgiassa, Hollannissa sekä Ranskassa. Suomen albumilistalla levy meni ensimmäisellä viikolla sijalle kaksi.

Kahdennellatoista albumillamme saavutettiin vihdoin ja viimein top10 Saksan markkinoilla! Ja muilla markkinoilla yhtyeen historian parhaimmat listasijat tälläisinä aikoina, kun tuhansia albumeita julkaistaan viikoittain ja artistit kamppailee levynmyynnistä. Ei tässä voi kun hattua nostaa ja nöyrästi kiittää meidän faneja. Tuntuu uskomattomalta, KIITOS.”, Esa Holopainen kiittelee.

Albumi on saanut ylistäviä ennakkoarvioita ympäri Euroopan. Mm. Saksan Metal Hammer nosti levyn lehtensä kuukauden albumiksi. (http://www.metal-hammer.de/reviews/amorphis-under-the-red-cloud/ ) Suomessa sekä metallilehti Inferno että musiikkilehti Soundi antoivat albumille arvosanan 4/5.

Under The Red Cloud-albumin äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana toimi ruotsalainen Jens Bogren.

Yhtyeen Suomen kiertue starttaa viikonloppuna Radio Rock-risteilyltä. Amorphiksen voi nähdä myös Oulussa, Lahdessa, Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kouvolassa, Seinäjoella, Joensuussa, Jyväskylässä sekä Leppävirralla.

Vuonna 1990 perustettu Amorphis on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä ja merkittävimmistä vientipioneereista. Se myi satojatuhansia levyjä ja teki mittavia ulkomaankiertueita jo kauan ennen kuin suomalainen metallimusiikki nousi maailmankartalle. Kotimaassaan bändi on pokannut kuusi kultalevyä, vastaanottanut vuoden metallialbumin Emman ja soittanut loppuunmyydyille saleille.

Syksyn keikat Suomessa:

 

19.09.2015 Radio Rock Cruise / Helsinki-Tallinn

26.09.2015 JaloTuska / Jäähalli / Oulu

09.10.2015 Finlandia Klubi / Lahti

10.10.2015  The Circus / Helsinki

16.10.2015 Logomo / Turku

17.10.2015 Kouvola / House of Rock Kouvola

22.10.2015 Pakkahuone / Tampere

23.10.2015 Rytmikorjaamo / Seinäjoki

24.10.2015 Kerubi / Joensuu

30.10.2015 Lutakko / Jyväskylä

31.10.2015 Vesileppis-Areena / Leppävirta

Kaikki keikat osoitteessa http://greybeard.fi/artists/amorphis/

www.amorphis.net |

www.facebook.com/amorphis |

www.nuclearblast.de/amorphis