Home » Tapahtumat » Art Fair Suomi ’15: Kansainvälinen nykytaiteen huipputapahtuma Helsingissä

Palosaari_Air_Gap_logolla.163850

Art Fair Suomi ’15 on uusi, merkittävä kansainvälinen nykytaiteen huipputapahtuma, joka järjestetään 18.–20.9.2015 Kaapelitehtaalla Helsingissä. Tapahtumaa toteuttavat Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto.

Uudistuva, jo vuodesta 2005 järjestetty Art Fair Suomi avaa tänä vuonna ovensa ensimmäistä kertaa kansainvälisille taiteilijavetoisille gallerioille ympäri maailmaa. Osallistujia on erityisesti Alankomaista ja Pohjoismaista. Euroopan lisäksi tapahtumaan osallistuu vieraita mm. Kanadasta ja Meksikosta. Aiempien vuosien tapaan tapahtuma esittelee myös 600 teosta MUU ry:n ja VTL:n jäsentaiteilijoilta. Tapahtumassa on monipuolisesti edustettuina nykytaiteen lajit kuten valokuva, video- ja äänitaide, installaatiot, performanssitaide, maalaukset ja veistokset.

Art Fair Suomi kasvaa tilallisesti yli kuusinkertaiseksi aiempiin vuosiin verrattuna, kun tapahtuma valtaa Kaapelitehtaalla Puristamon ja Valssaamon lisäksi Merikaapelihallin. Tapahtuman oheisohjelma leviää myös Kaapelitehtaan ulkopuolelle. Kävijöille on tarjolla mm. opastettuja kierroksia, taiteilijatapaamisia ja -esittelyjä sekä live- ja videoesityksiä. Tapahtuman aikana järjestetään mm. ainutlaatuinen äänitaiteen iltatapahtuma Kansallisteatterin Lava-klubilla.

Art Fair Suomi täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Tapahtumaa järjestävät kuvataiteen uusia muotoja edustavat taiteilijajärjestöt MUU ry sekä Valokuvataiteilijoiden liitto ry, joissa on jäseninä yhteensä yli 1000 eturivin suomalaista nykytaiteilijaa.

Taiteilijanimilista ja tapahtumaan osallistuvat kansainväliset galleriat julkistetaan Art Fair Suomi ’15 –nettisivuilla perjantaina 14.8. klo 12!

www.artfairsuomi.fi

www.facebook.com/ArtFairSuomi

www.muu.fi

www.hippolyte.fi