Home » Tapahtumat » Kierikin muinaismarkkinat 1.-2.8.: Kierikki soi ja larppaa !

2015-07-26 18_09_21-Kierikki muinaismarkkinajuliste 2015.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)
Kierikki soi ja kivikausi elää !
Kierikin vielä heinäkuun jatkuvien yleisökaivausten upeat meripihkalöydöt ovat saaneet ansaittua julkisuutta mutta ei siinä vielä kaikki mitä Kierikki tänä kesänä tarjoaa. Nyt ovat tulossa muinaismarkkinat 1.-2.8. (entiset kivikausimarkkinat) joissa on paitsi muinaismusiikkia, lauantaina myös liveroolipeli jossa on mukana yli 30 larppaajaa eri puolilta maata.
 
”Kierikin kynnet” -roolipeli on jo miehitetty mutta liveroolipelaajat ovat lauantaina mukana elävöittämässä Kierikin muinaismarkkinoita ja aloittavat päivän jälkeen klo 17 oman pelinsä. Tiedotusvälineiden edustajat voivat kuvata pelaajia pelin ensimmäisen puolen tunnin ajan la 1.8. klo 17-17:30. Roolipeli päättyy sunnuntai-aamuna.
 
Pelin on kehittänyt arkeologi Juuso Vattulainen yhdessä neljän muun pelinkirjoittajan kanssa. ”Kierikin kynnet” on kokeellinen, kampakeraamiseen kivikauteen vuoden 3500 eaa. kieppeille sijoittuva liveroolipeli Kierikin kivikauden kylän autenttisessa ympäristössä. Peli painottuu vahvasti aikakauden ja kylän elämän elämiseen perustuen viimeisimpään kivikautta koskevaan arkeologiseen tutkimukseen jota on täydennetty pelinkirjoittajien tuomin maustein. Heidän mukaansa ”sarjakuvien luolamies-karikatyyrejä ei ole luvassa. Pyrimme luomaan pelin, jossa voi pohdiskella sellaisia ihmissuhteiden ja sukulaisuuksien muodostamisen tapoja, joita larpeissa harvemmin käsitellään.” Kierikin kynnet-pelistä tietoa internetsivuilta  https://kierikinkynnet.wordpress.com, ja pelin maailmasta saa käsityksen sivuiltahttps://kierikinkynnet.wordpress.com/pelin-maailma/ .
”Äinöinen” saa kivikauden kylän soimaan ! 
Tänä vuonna muinaismarkkinoiden uutuutena on molempina päivinä soiva musiikki, jota esittää ammattimuusikoista koostuva muinaismusiikkiyhtye ”Äinöinen”,
Sen muodostavat muusikot Eetu Klemetti, Eeva-Kaisa Kohonen ja Satu Lankinen. Ohjelmassa on myös heidän vetämiään soitin– ja laulutyöpajoja. Sen lisäksi markkinoiden ohjelmassa on koko perheen työpajoja kuten keramiikan tekoa, kiven maalausta ja kiviesineiden tekoa. Myös perinteinen jousiammunta, saunominen ja taistelu on mukana ohjelmassa (ks. alle). Pääsyliput 12 €/päivä aikuinen (yli 17-vuotta), 9 €/6-17-vuotias, 0-5-vuotiaat ilmaiseksi, myös perhelippuja.  
Muinaismarkkinoiden ohjelma ja muuta tarjontaa:
Muinaismarkkinoiden ohjelma löytyy myös Kierikin sivuilta (www.kierikki.fi), ajankohtaista-osiosta. Markkinoiden aikaan on myös käsityöläisten myyntipöytiä ja ravintolassa lounaspöytä. Osaksi uusitusta perusnäyttelystä löytyy kivikausihuoneesta mm. suosittu kivikausiselfie ja viisi viiden minuutin dokumenttifilmiä joissa esitellään poron ruhon käsittelyä kivikautisin menetelmin nylkemisestä vaatteisiin ja luuneulaan saakka. Kivikauden kylässä rakennettava 8-kulmainen talo on juuri saanut kurkihirtensä ja ansapolun jousiammuntarataa on uusittu neljällä eri vaikeustason ampumapisteellä.
Päivitämme ajankohtaisia tietoja kaivauksista ja muista tapahtumista myös facebook-sivuillamme: https://www.facebook.com/kierikki
LAUANTAI 1.8. Kivikauden kylässä. Kierikki avoinna klo 10-17
10:30 Kiventyöstön esittely
11:00 Taistelu, taistelumusiikkia
11:30 Keramiikan teon esittely
12:00 Musiikkityöpaja (5-kielinen kantele / muinaissoitinten kokeilu ja ruokopillin valmistus)
12:30 Taistelu, taistelumusiikkia
13:00 Sauna rituaaleineen
13:30 Kiventyöstön esittely  
14:00 Taistelu, taistelumusiikkia
14:30 Keramiikan teon esittely
15:00 Musiikkityöpaja (sutartinė – liettualaista yhteissoittoa karhunputkipillein)
15:30 Tökötin tekoa
16:00 Loppuseremonia, runolaulu muusikoiden vetämänä.  Roolipelitapahtuma alkaa tämän jälkeen.
 
SUNNUNTAI 2.8. Kivikauden kylässä. Kierikki avoinna klo 12-18 
12:30 Kiventyöstön esittely
13:00 Taistelu, taistelumusiikkia
13:30 Keramiikan teon esittely
14:00 Musiikkityöpaja (5-kielinen kantele / muinaissoitinten kokeilu ja ruokopillin valmistus)
14:30 Taistelu, taistelumusiikkia
15:00 Sauna rituaaleineen
15:30 Kiventyöstön esittely
16:00 Taistelu, taistelumusiikkia
16:30 Keramiikan teon esittely
17:00 Musiikkityöpaja (sutartinė – liettualaista yhteissoittoa karhunputkipillein)
17:30 Tökötin tekoa