Home » Videot » :KATSO VIDEO: MARI RANTASILA TEKI VERSION SIELUN VELJIEN RAKKAUDESTA-KAPPALEESTA HENKESI EDESTÄ -ELOKUVAAN

1653461_743291329095260_6330300271939221205_n

Rakkaudesta-kappaleen musiikkivideo on julkaistu tänään.

PETRI KOTWICAN HENKESI EDESTÄ -elokuvasta on julkaistu tänään musiikkivideo MARI RANTASILAN esittämään RAKKAUDESTA-kappaleeseen. Katso musiikkivideo:

Ohjaaja-käsikirjoittaja Petri Kotwican (Musta jää, 2007) odotettu elokuva Henkesi edestä kertoo pariskunnasta, joka kohtaa anteeksiantamisen ja -saamisen haasteet vaikeimman kautta. Tarinan hahmot tekevät inhimillisiä virheitä. Heillä on mahdollisuus rehellisyyteen, sovitukseen ja anteeksiantoon – mutta tarttuvatko he tilaisuuteen? Henkesi edestä saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 10.4.2015. Henkilövetoisen draaman rooleissa nähdään Laura Birn, Eero Aho,Mari Rantasila ja Teijo Eloranta.

Kotwica on ohjannut elokuvalle myös musiikkivideon, jolla kuullaan Mari Rantasilan esittämä versio Sielun Veljet -yhtyeen Rakkaudesta -klassikkobiisistä. Kappaleen on sanoittanut ja säveltänyt Ismo Alanko ja sovittanut Jurek.

Rakkaudesta-biisi on tärkeä osa Henkesi edestä -elokuvaa. Elokuvassa roolihenkilöni Hanna laulaa sitä yhdessä kohtauksessa ja kappaletta käytetään muutenkin elokuvassa monella tapaa, kertoo Rantasila kappaleen yhteydestä tulevaan elokuvaan.

Alkuperäinen biisi oli totta kai minulle tuttu sieltä 80-luvun lopulta. Se on yksi hienoimmista rakkauslauluista mitä Suomessa on tehty. En ole aikaisemmin ajatellut itse tekeväni siitä versiota, mutta kun harjoittelin laulua leffaa varten, alkoi tuntua hyvin voimakkaasti siltä, että minun on pakko tehdä siitä myös laulajana oma versioni. Sen teksti aukeni minulle toisella tavalla kuin silloin alle kolmekymppisenä, ja sanat saivat uusia merkityksiä, jotka halusin välittää eteenpäin.

Kappale, kuten koko Sielun Veljien tuotantokin, on hyvin läheinen ohjaaja Petri Kotwicalle – ja Henkesi edestä -elokuvan syntyprosessille.

Rantasila näyttelee elokuvassani roolia, jossa hän laulaa eräässä kohtauksessa rakkaalle miehelleen mahdollisimman kaunista laulua. Biisin valinta oli helppo, sillä Sielun Veljet ja koko Ismo Alangon tuotanto on minulle olennaisesti pyhää. Ismo Alangon musiikki on tuonut lohtua, iloa ja intensiteettiä elämääni, tarvittaessa raivoa ja rakkauttakin. Olen kasvanut tämän musiikin mukana koko aikuisikäni, kuvaa Kotwica ja jatkaa:

Vaarallinen, mutta lopulta poeettiseksi kääntynyt sattumus itselleni oli, kun 2011 matkalla Sielun Veljien paluukeikalle Joensuuhun ajoin rytinällä ulos tieltä. Tämä prosessi synnytti idean Henkesi edestä -elokuvalle.

HENKESI EDESTÄ ONLINE

Facebook: www.facebook.com/henkesiedesta

Twitter ja Instagram: @henkesiedesta #HenkesiEdestä