Home » Videot » :KATSO VIDEO: NIGHTWISH ON JULKAISSUT ENSIMMÄISEN SINGLEN JA MUSIIKKIVIDEON TÄNÄÄN

5634753478563748

Nightwish –fanien pitkä odotus palkittiin tänään kun yhtye vihdoin julkaisi ensimmäisen singlensä ”Élan” 27. maaliskuuta ilmestyvältä albumilta ”Endless Forms Most Beautiful”.

“Oh, while I live to be the ruler of life, Not a slave To meet life as a powerful conqueror, and nothing exterior to me will ever take command of me.”
– Walt Whitman

Tämä innoittava Walt -sedän lainaus oli lähtölaukaus ’Élan’ –kappaleen tarinalle. Biisin teemana ei ole enempää eikä vähempää kuin elämän tarkoitus, joka on jotain erilaista ja ainutlaatuista meille kaikille. Hyppyjä tuntemattomaan ja vähemmän tallattujen polkujen valintoja. ’Élan’ toimii mainiona teaserina tulevalle albumille, kuitenkaan paljastamatta mitään levyn todellisesta luonteesta”, Tuomas Holopainen kertoo.

Tänään julkaistiin myös lähes vuoden työn vaatinut, Ville Lipiäisen ohjaama musiikkivideo. Koska kappaleen tarina on ylistys elämälle, videon tematiikka kulkee vahvasti sitä myötäillen. Videota kuvattiin hylätyissä tai käytöstä poistetuissa lokaatioissa ympäri Etelä-Suomea. Videon näyttelijäkaarti on varsin vaikuttava; Seela Sella, Vesa Vierikko, Ismo Kallio, Eeva Litmanen, Pekka Huotari ja Antti Litja nähdään videolla eri rooleissa. Myös yhtyeen legendaarinen symboli, tunturipöllö Urho, nähdään videolla.

Musiikkivideo nähdään myös tänään MTV3:lla klo 15.05 ja myöhemmin SubTV:llä klo 18.00.

”Élan” löytyy nyt myös näistä paikoista:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8cfGLKgT8S8

Yhtye starttaa maailmankiertueensa huhtikuussa ja keikkailee Suomessa seuraavasti:

6.6. Laulurinne, Joensuu (Finland) Lämmittelijät: Children of Bodom, Sonata Arctica, Insomnium

8.6. Baltic Princess, Turku (Finland)

9.6. Baltic Princess, Turku (Finland)

25.7.Qstock, Oulu (Finland)

31.7. Ratinan Stadion, Tampere (Finland) Lämmittelijät: Children of Bodom, Sonata Arctica

“Endless Forms Most Beautiful” julkaistaan 27.3.